Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dakar: Sainz vezet a szuperszakaszon, bukott és kiesett az eddigi éllovas

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/01/2024 - 18:15 GMT+1

Dakar-rali - Carlos Sainz volt a leggyorsabb az autósok között a Szaúd-Arábiában zajló 46. Dakar-rali 48 órán át tartó szuperszakaszának csütörtöki nyitányán, így virtuálisan nagy fölénnyel átvette a vezetést összetettben, melynek eddigi éllovasa, Yazeed Al-Rajhi a nap elején felborult és nem tudta folytatni a szakaszt.

Carlos Sainz Sr.

Fotó: Getty Images

Sainz volt a leggyorsabb kétnapos szakasz felénél, Al-Rajhi kiesett

A verseny történetének első kétnapos etapja Subajtahból indult és ott is zárul majd. A versenyzőknek helyi idő szerint 16 órakor kellett megállniuk és a legközelebbi táborhelyhez menniük.
Az öt szakasz után harmadik helyen álló Sainz egész nap kiváló tempóban autózott Audijával, így virtuálisan már korán átvette az összetett első helyet, miután Al-Rajhi a rajttól mindössze 51 kilométerre nagy tempónál felborult, Toyotája többször megpördült és az autó olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt. A reggel még szintén a 61 éves spanyol klasszis előtt álló címvédő Nasser Al-Attiyahnak sem volt könnyű napja, rengeteg időt veszített, így már több mint 22 perc a hátránya Sainz mögött, amivel harmadik. A második helyen Sainz csapattársa, a svéd Mattias Ekström áll, de az ő hátránya is több mint 15 perc.
Al-Rajhi mellett a nap másik nagy vesztese Stephane Peterhansel, aki 256 kilométer után megállni kényszerült, miután meghibásodott autójának hidraulikus rendszere, így nem tudja használni a szervokormányát.
A szakasz pénteken reggel folytatódik.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés