Getty Images

Coronel, és a folyómeder pingpong feltalálása

Coronel, és a folyómeder pingpong feltalálása
By Eurosport

The 10/01/2019 at 12:09Updated The 10/01/2019 at 13:59

Eddigi legjobb eredményét érte el az okosan versenyző testvérpár.

331 kilométer kőkemény, vagy inkább 'homoklaza' szelektív várt a Dakar Rali résztvevőire a harmadik nap során, ahol igen sokan ledobták a horgonyt egy időre. Előkerültek a trepnik és az ásók, ahogy a versenyzők megpróbálták kibányászni a technikát a homokból.

Tom és Tim Coronel ellenben szinte repült a dűnék és a kövek fölött, aminek köszönhetően eddigi legjobb eredményüket érték el az átépített Jefferies Dakar buggyval: a szakaszt a 17. helyen zárták, az összetettben pedig feljöttek 23-nak.

"A szelektív első fele nagyon nehéz volt, ismét sok óriási dűnével. Mi azonban okosan mentünk át rajtuk, a tetőn mindig megálltunk kicsit, és megnéztük, lent mit csinálnak a többiek. Úgy nézet ki a sivatag, mint egy csatatér, rengeteg ellenfelünk elakadt a homokban. Mi viszont simán megelőztük őket balról, és mentünk tovább" - mesélte Tim.

A szakasz vége fele aztán kicsit meglakatolták az autót.

"Miután lejöttünk a dűnéről, belekerültünk egy kiszáradt folyómederbe, ahova nem kellett volna. Nem volt elég széles az autónkhoz, de én ennek ellenére toltam neki. Úgy pattogtunk egyik faltól a másikig, mint a pingpong labda. 500 méter után szerencsére sikerült kikeverednünk."

Az utolsó 30 kilométerre még jutott egy defekt, de így furán érezhették magukat a táborba érkezve.

"Ez megint nem egy Coroneles nap volt. Alap esetben a sivatagban szoktunk éjszakázni, egymást szokták érni a problémák, és hosszú órákat szoktunk dolgozni. De egyelőre semmi ilyesmi" - mondta nevetve Tom.

"Kétszer majdnem elakadtunk egy dűnén, de Tim okos volt, és inkább lefordult róla. Megtaláltunk egy nagyon jó ritmust, az autó pedig hiba nélkül működik."