Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin arany-, Krueger ezüstérmes 500 méteren.

A legrövidebb táv negyeddöntőjében a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor rajt-cél győzelmet aratott, míg az 1000 méteren még amerikai színekben ötkarikás ezüstérmes Krueger John-Henry futammásodikként lépett a legjobb tíz közé. A két magyar ugyanabba az elődöntős futamba kapott besorolást a szám Európa-bajnokával, Konsztantyin Ivlijevvel. A rajt után az orosz versenyző haladt az élen, de előbb Liu Shaolin, majd Krueger előzte meg, így mindketten fináléba jutottak.
A döntő szerencsésen alakult a két magyarnak, ugyanis rossz rajt miatt kizárták a kanadai Jordan Pierre-Gilles-t és a legjobb, egyes pályáról induló világcsúcstartó kínai Vu Ta-csinget. A háromfősre redukálódott futam így nem okozott izgalmakat, a start után kialakult a végső sorrend: Liu Shaolint Krueger követte, a harmadik pedig a kazah Gyenyisz Nyikisa lett. A selejtezőben kizárt Liu Shaoang 40. helyen végzett.
Peking 2022
Kruegerrel erősebb volt a váltónk, mint nélküle lett volna
15/02/2022 12:27
A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra nyolc-nyolc férfi és női váltó jut ki. Az egyéni számokat illetően 500 és 1000 méteren 32, 1500 méteren pedig 36 fős lesz a mezőny, amely úgy alakul ki, hogy minden versenyző három legjobb eredménye számít a kvalifikációs pontversenybe. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb nyolc között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni indulási jogot szerezzen.
A pekingi nyitány után egy héttel a japán Nagoja lesz vk-házigazda. A harmadik állomásnak Debrecen ad otthont november 18. és 21. között, majd a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat november 25. és 28. között.
Peking 2022
Burján Csaba a gyorskori váltóról: ez túl sok változtatás volt
11/02/2022 15:57
Peking 2022
Liu Shaolin: Most is voltak olyan lökdösődések, mint két napja, ám most ezekből nem lett kizárás
09/02/2022 15:44