Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Liu Shaolin vissza se nézi az elrontott futamot, Krueger szerint borzasztó érzés volt leszakadni

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/02/2022 - 15:28 GMT+1

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere elnézést kért a szurkolóktól, amiért a férfi váltó pénteken, címvédőként egy elhibázott váltás miatt végül csak a B döntőbe jutott a pekingi téli olimpián.

Liu Shaoang és Krueger váltja egymást

Fotó: MTI

Peking 2022 - Bánhidi: elnézést kérünk a szurkolóktól

"Nem ezt szokták meg tőlünk. Erősen kezdtük az olimpiát, volt két bronzérmünk, egy csodálatos negyedik és hatodik hely 1500 méteren. Mentális és fizikai próbatétel volt ez, most nem sikerült" - mondta az MTI-nek Bánhidi.
A szakember hangsúlyozta, megpróbáltak változtatni, mert a tagok nem másfél, hanem kétkörönként váltották egymást, így egy szakaszban Liu Shaolin Sándor kimaradt annak érdekében, hogy a hajrára maradjon extra energiája. Azonban a futam közben látszódott, hogy Nógrádi Bence túl hamar savasodik, belassul, hátrányokat szed össze, így jelezték Krueger John-Henrynek, hogy egy kör után váltson. Ezt viszont nem sikerült végrehajtani. A váltó ütemet vesztett, lemaradt, onnan pedig már nem volt visszaút.
A Pekingben már két bronzérmet szerzett Liu Shaoang sajnálattal vette tudomásul, hogy amit eltervezett, miszerint öt számban is nagydöntős lesz, biztosan nem sikerülhet.
"Nem volt jó a váltásunk, és már kevés volt hátra, hogy a lemaradást behozzuk. Jó lett volna döntőbe menni. A magam részéről már az 500-on is elfáradtam, nem volt jó időm" - értékelt a fiatalabbik Liu.
picture

Lemaradt az A döntőről a címvédő férfi váltó

Testvére, Liu Shaolin - aki négy éve szintén tagja volt a történelmi aranyérmet nyert váltónak - jelezte, biztos nem fogja visszanézni az elődöntőt.
Elkaptunk egy flow-érzést a vegyesváltóval, ez sajnos megtört az 1000 méteren, és nehéz visszajönni. Négy éve nem volt lemaradásunk, ezért tudtuk behúzni az első helyet" - mondta.
Krueger szerint borzasztó érzés volt leszakadni.
"Nem jutok szóhoz, előre megbeszéltük, hogy miként fogunk váltani, de most módosítani kellett, és ez nem sikerült. Vissza kellene néznem, pontosan mi történt" - jegyezte meg.
Jászapáti Petra, aki a nyolcadik helyen végzett 1000 méteren, elmondta, örül ennek az eredménynek.
"Nagyon boldog vagyok, hogy egyszámjegyű eredményt hoztam. Kifutottam magamból mindent. Most lesz négy napom pihenni" - fogalmazott a szegedi versenyző.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés