Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Liu Shaolin Sándor: "A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem"

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/02/2022 - 21:07 GMT+1

Peking 2022 - A finálét követően érthetően feldúlt volt, így nem nyilatkozott, Liu Shaolin Sándor később azonban a közösségi médiában osztotta meg gondolatait.

Liu Shaolin Sandor

Fotó: AFP

Peking 2022 - Liu Shaolin Sándor is megszólalt kizárását követően.
"A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem" - ezzel a mondattal kezdett a magyar versenyző, aki ugyan első lett a fináléban, utólag azonban kettős szabálytalanság miatt kizárták és a teljes mezőny végére sorolták.
"Edzettem és szenvedtem, mentálisan és fizikálisan az elmúlt négy évben, sőt, mióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Sajnálom, hogy nem sikerült azt az eredményt elérnünk, amit mindannyian akartunk. Nehéz nap volt, mindent beleadtam, semmit sem tennék másképp" - olvasható az angol nyelvű Instagram-bejegyzésben.
A 26 éves, négy éve Phjongcshangban a férfi váltóval aranyérmes, a kínai fővárosban a vegyesváltó tagjaként harmadik versenyző hozzátette, a rövidpályás gyorskorcsolya egy gyönyörű sportág, melyet továbbra is imád, egyúttal gratulált barátjának, a győztes Zsen Ce-vejnek. Megjegyezte, a továbbiakban is keményen edz és harcol majd, szurkolóitól pedig további támogatást kér.
Miután Liu Shaolin Sándort kizárták, testvére, Liu Shaoang bronzérmes lett, amivel a téli olimpiák történetének első egyéni magyar dobogósa lett.
picture

Liu Shaolin Sándor olimpiai döntőt nyert, de elvették az aranyérmét

MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés