Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kínai zászlót téptek szét tüntetők Szöulban a bíráskodás ellen tiltakozva

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/02/2022 - 09:42 GMT+1

Demonstráló dél-koreaiak széttéptek pénteken egy kínai zászlót Kína szöuli nagykövetségének közelében, tiltakozásul az ellen, hogy szerintük részrehajlóan ítélkeztek a bírák a dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázókkal szemben a pekingi téli olimpián.

Dél-Korea és Kína között továbbra is nagy a feszültésg

Fotó: Reuters

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Kína és Dél-Korea között

Az Igaz Emberek elnevezésű civil szerveződés tagjai azt követelték, Kína kérjen bocsánatot amiatt, hogy az olimpián "részrehajló" volt a bíráskodás. A demonstráción résztvevő egyik nő elmondta, korábban ő maga is arra készült, hogy sportoló lesz, és meggyőződése szerint az igazságtalan bíráskodás fiatal versenyzők álmait törheti össze. Bírálta továbbá a dél-koreai kormányt amiatt, hogy egy szóval sem tiltakozik Kínán ál az olimpián történt eset miatt.
Hétfőn a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres versenyében kizártak két dél-koreai versenyzőt, egyiküket, Li Dzsune Szeót az elődöntőben a később bronzérmes Liu Shaoang elleni szabálytalan manőver után. Kedden a dél-koreaiak hivatalos panaszt nyújtottak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz és a Nemzetközi Korcsolya Szövetséghez (ISU) a pekingi bíráskodás miatt.
Ugyancsak tiltakozott a bíráskodás ellen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), miután elutasították a magyar csapat óvását az 1000 méteres döntőben történtek miatt. Liu Shaolin Sándor megnyerte a finálét, ám utólag a versenybírók sárga lappal nemcsak megbüntették, hanem az egész mezőny végére is sorolták.


Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés