Tíz érmet, közte hat aranyat szereztek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a hollandiai Heerenveenben rendezett KNSB Invitation Cupon.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a férfiak minden számban győztek: összetettben Liu Shaolin Sándor nyert, testvére, Liu Shaoang a 9., Krueger John-Henry pedig a 15. volt. Liu Shaolin Sándor 1500 és 1000 méteren nem talált legyőzőre, Liu Shaoang pedig 500-on, ahol Krueger harmadikként zárt. Az 1000 méteren Krueger a második, Liu Shaoang a harmadik lett.
A férfi 5000 méteres váltóban a két Liu és Krueger mellett Tiborcz Dániel futott, ebben a számban is a magyarok diadalmaskodtak. A 2000 méteres vegyes váltóban a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű csapat végzett az élen.
Olympic Games
Kitört a botrány, szándékosan ütközhetett társával az olimpián a dél-koreai gyorskorcsolyázó
11/10/2021 17:11
Jászapáti Petra 1000 méteren a második, 1500-on a negyedik volt. Összetettben a holland Suzanne Schulting győzött, Sziliczei-Német Rebeka a 7., míg Jászapáti a 13.
A felkészülési versenyen több olyan fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott, akik a B-keretből harcolták ki a kerettagságot a két héttel ezelőtti budapesti válogatón.
Bánhidi Ákos szövetségi kapitány szerint a felkészülés szempontjából rendkívül hasznos volt a hollandiai megméretés.
"A holland rendezők kiváló versenyt szerveztek. Nagyon jó lehetőség volt számunkra a pandémia miatti versenyhiány pótlására. Az erős mezőnyben a női versenyt a holland és olasz versenyzők uralták, de a magyar hölgyek is helytálltak, amit Jászapáti Petra 1000 méteren elért ezüstérme is bizonyít. A férfiak mezőnyét egyértelműen a magyar versenyzők dominálták. Mind a 12 versenyzőnk bizonyítási lehetőséget kapott és örülök, hogy mindenki igyekezett élni ezzel a lehetőséggel" - értékelte a kapitány.
Ez a viadal volt az utolsó lehetőség, amelyen versenyhelyzetben tudott felkészülni a csapat a négyállomásos, olimpiára kvalifikáló világkupa-sorozatra.
A vk az október 21-24-i pekingi versennyel indul, és rá egy héttel a nagojai futammal folytatódik. A sorozat harmadik felvonását Debrecenben rendezik november 18-21 között. A sort a hollandiai Dordrecht zárja november 25. és 28. között. A négy versenyből a három legjobb eredményt számítják be az olimpiai kvótáért folyó versengésben.
R.P.Gyorskorcsolya
Ötödik olimpiai aranyát nyerte a holland gyorskorcsolyázó
12/02/2018 15:31
R.P.Gyorskorcsolya
Sven Kramer történelmi aranya 5000 méteren
11/02/2018 17:16