A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) vezetőtestülete pénteken elvette Minszktől az idei világbajnokság rendezési jogát.

Az UIPM közleménye szerint a vb-t, amely a tokiói olimpia utolsó kvalifikációs versenye lesz, az eredeti időpontban, június 7. és 13. között tartják, de új helyszínen, amelyről a napokban várható döntés.
"Különös aggodalomra adott okot, hogy számos országból nem szívesen utaztak volna Fehéroroszországba, az elnökség tagjai pedig meg akarták védeni a verseny és az olimpiai kvalifikációs folyamat tisztességét"
- indokolta a döntést
Klaus Schormann
elnök a Fehéroroszországban uralkodó feszült politikai helyzetre utalva.
Tokyo 2020
A világbajnoki bronzérmes öttusázónk is készen áll az olimpiára
22/07/2021 17:46
A német sportvezető azt viszont leszögezte, hogy kiváló a kapcsolatuk a helyi szövetséggel és a szervezőbizottsággal is, így amint lehet, Minszk megrendezheti a vb-t egy későbbi évben.
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő tavaly augusztusi újraválasztása óta a fehérorosz ellenzék folyamatosan tüntet az elnök távozását és új választások kiírását követelve. A feszült politikai helyzetben az ellenzékiekkel szemben rendszeresen erőszakosan lépnek fel a hatóságok és sorozatosak a bebörtönzések. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) emiatt biztonsági okokra hivatkozva hétfőn szintén elvette a vb társrendezői jogát Fehéroroszországtól.
MTI
Öttusa
Csapatban és egyéniben is Európa legjobbjai lettek a magyar öttusázók
10/07/2021 16:54
Öttusa
Marosi világbajnoki címet és tokiói kvótát szerzett, megvan a csapatarany is
13/06/2021 18:52