Gulyás Michelle után Bőhm Csaba is bronzérmes lett Ankarában.
A törökországi fináléba a kairói, budapesti, albenai és a két hete ugyancsak Ankarában rendezett vk-fordulón szerzett pontokkal lehetett bejutni. A férfiaknál remekeltek a magyarok, a vk-ranglista első négy helyét lefoglalták: Bőhm első, Szép második, Bereczki Richárd harmadik, Regős Gergely pedig negyedik lett. A rangsor alapján azonban csak ketten fértek be a 36 fős mezőnybe, mivel a nemzetközi szövetség (UIPM) az előző évi világbajnokot meghívta, aki pedig Marosi Ádám volt. Országonként mindkét nemben legfeljebb három versenyző szerepelhetett a fináléban.
A körvívásban Bőhm volt a magyarok közül a legeredményesebb 19 győzelemmel és 16 vereséggel, míg Szép 15/20-szal, az egyéniben kétszeres vb-győztes, Londonban olimpiai bronzérmes, július végén már 38 éves Marosi pedig 13/22-vel zárt. A pénteki elődöntőben a két 18 fős csoportból az első hét hely ért automatikus továbbjutást, további négy versenyző a pontszáma alapján került a szintén 18-as fináléba. Szép az A-ban második lett, Böhm a B-ben hatodikként végzett, ugyanitt Marosi a tizedik helyen futott be, és pontszámával ő is döntős lett.
Öttusa
Gulyás Michelle vb-ezüstérmes, a magyar csapat harmadikként zárt
30/07/2022 20:21
Az érmekért és helyezésekért rendezett szombati versenyt Bőhm hatos holtversenyben a negyedik helyről kezdte, Szép a 16-17. helyen állt, Marosinak pedig a 18. pozícióból kellett megkezdenie a felzárkózást.
Bőhm - aki Kairóban és két hete Ankarában ezüstérmes volt - hibátlanul lovagolt, majd a bónuszvívásban 10 pluszpontot szerzett, a 200 méteres úszást pedig 2:03.96 perccel, a harmadik idővel teljesítette. A kombinált szám előtt a második helyen állt, a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futást 12 másodperccel a dél-koreai Jun Woongtae után, de 9 másodperccel a Tokióban olimpiai bajnok brit Joseph Choong előtt kezdhette meg. A negyedik és ötödik helyen két további dél-koreai versenyző állt 16, illetve 17 másodperces hátránnyal. Bőhm 10:53.20 perccel a tizedik időt érte el, ez elég volt neki - két dél-koreai, Jun Woongtae és Seo Changwan mögött - a stabil harmadik helyhez.
Marosi és Szép a gyengébb vívása miatt a döntős mezőny második felében küzdött, a kombinált számnak a 13., illetve a 14. helyről vágott neki. Utóbbi a kombinált számban a második legjobb teljesítményt nyújtotta, ezzel hat pozíciót javított, míg Marosi a 15. idővel kettőt visszacsúszott - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján.

Eredmények

férfi döntő:
  • 1. Jun Woongtae (dél-koreai) 1508 pont
  • 2. Seo Changwan(dél-koreai) 1498
  • 3. Bőhm Csaba 1485
  • ...8. Szép Balázs 1454
  • ...15. Marosi Ádám 1423
női döntő:
Az ankarai vk-döntőn vasárnap vegyes váltót rendeznek, majd a jövő hét elején ugyanezen a helyszínen a 2024-es olimpia utánra a lovaglás helyére szánt új szám, az akadályverseny tesztelésére kerül sor. Az év fő versenyét, a világbajnokságot július utolsó hetében rendezik Alexandriában.
MTI
Öttusa
Szép Balázs bronzérmet, csapatunk ezüstöt szerzett az öttusa vb-n
30/07/2022 17:13
Öttusa
Négy magyar továbbjutó a nők selejtezőjéből a világbajnokságon
27/07/2022 19:25