Gulyás, az UTE húszéves tehetsége, aki idén vb-bronzérmes volt, illetve a 2016-ban egyéniben világbajnok székesfehérvári Kovács egyformán 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, és az ezért járó 220 ponttal négy további társukkal holtversenyben a hatodik helyen végeztek.

A pozitív győzelmi mérleg jónak számít, de nem kiemelkedő, ugyanakkor az előttük állók előnye az éllovas Annika Schleuét leszámítva nem jelentős. A német 274 pontot érő 29 sikeres asszóval nagyon komoly előnyt alakított ki magának, az ezüstérmes pozíciót elfoglaló dél-koreai Kim Sze Hi viszont csak 24 pontra van a magyaroktól.
"Kifejezetten jól sikerült a vívás azzal, hogy elértem a húsz győzelmet. Nagyon jó formában érzem magam, ezért szeretném megdönteni az egyéni legjobbjaimat a fizikai számokban, azaz úszásban és a lövészettel kombinált futásban" - értékelt az MTI-nek Gulyás, aki nagyon elégedett volt azzal, hogy végig kiegyensúlyozottan vívott. "Az az érdekes, hogy többnyire én szúrtam meg azokat, akiknek már vannak komoly eredményei, de azoktól több esetben találatot kaptam, akik gyengébbnek számítanak a mezőnyben".
Tokyo 2020
Ököllel ütötte a tanítványával nullázó lovat az olimpián, állatvédelmi képzésre kötelezték
06/09/2021 15:00
"Nem volt rossz vívás, de nem is kiemelkedően jó. Maradt benne néhány tus, de ez általában így van. Schleu élete vívását mutatta be, pedig elvileg ez a lyukas száma, őt leszámítva viszont nagyon szoros a mezőny. Szerencsére a sérült térdem egyáltalán nem zavart" - mondta Kovács Sarolta, aki kijelentette: a legjobb hatban, azaz pontszerző helyen szeretne végezni.
Az első szám után fölényesen vezető Schleu annyit mondott az MTI érdeklődésére, hogy soha ilyen jó eredményt nem ért el vívásban, egyszerűen bármit csinált, minden bejött, reményei szerint a lendülete kitart pénteken is.
Csütörtökön még a férfiak körvívását rendezik, a mezőnyben Marosi Ádámmal és Kasza Róberttel. Azt követően a nők versenye pénteken, a férfiaké szombaton folytatódik.
MTI
Tokyo 2020
Öttusa - Tokió 2020 - Olimpiai főhírek
07/08/2021 13:22
Tokyo 2020
Így érkezett be a hatodik helyen az utolsó versenyszámban is jól teljesítő Marosi Ádám
07/08/2021 11:23