Az Izraeli Olimpiai Bizottság bejelentése szerint minden, a tokiói olimpián induló sportolójukat beoltják koronavírus ellen.

A szerdai tájékoztatás alapján a versenyzők májusig megkapják a vakcinákat, így nem kell félniük majd a fertőzés veszélyétől a július 23-án rajtoló nyári játékokon. "Az izraeli oltási kampány részeként az olimpiára jutott sportolók fele már kapott oltást, május végéig pedig valamennyiük teljes beoltottsága megtörténik" - írta közleményében a bizottság.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában tudatta, hogy a szervezet "örömmel fogadta a hírt, hogy a magyar kormány nyitottságot mutat az olimpiai játékokon résztvevők mihamarabbi védőoltására vonatkozó kérésre".
Olimpiai Játékok
A világ legcukibb állata olimpiai kabalafigura lehet
04/04/2022 18:25
A vakcina oké, de az olimpia megrendezésével kapcsolatban azért vannak kétségeik az Eb-győztes olimpikonoknak | Eurosport
A koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztották a 2020-as tokiói olimpiát, de még mindig nem feltétlenül biztos, hogy megrendezik a játékokat. A vakcina kifejlesztésével viszont a következő fél évben sok minden változhat, reméljük, a lehető legjobb irányba. Az olimpia megrendezéséről, a vakcinákról való véleményükről kérdeztük a világbajnok, kétszeres Európa-bajnok súlylökőt, Márton Anitát, az Európa-bajnok vízilabdázót, Manhercz Krisztiánt és a kétszeres vb-aranyérmes, Eb-első kajakozót, Birkás Balázst.
Sören Simonsen, a Dán Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy országukban április és július között körülbelül 150 sportoló és 200 sportvezető kapja meg az oltást.
A Belga Olimpiai Bizottság 400-500 adag oltóanyagot kért kormányától az olimpiára utazó sportolók és a kíséret tagjai számára.
A Brit Olimpiai Bizottság illetékese a Reuters hírügynökségnek elmondta, még nem került szóba a sportolók beoltása, mert továbbra is az azt tartják elsődlegesnek, hogy "a kiszolgáltatott, idős személyek, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozók" megszerezzék a védettséget.
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban kijelentette, hogy bár a résztvevőket ösztönzik az oltásra, ez nem lesz kötelező.
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke kijelentette, hogy ellenzi a kötelező oltások koncepcióját, és nem tetszik neki az az elképzelés, hogy a sportolók elsőbbséget élvezzenek a kiszolgáltatott emberek, illetve a védekezésben résztvevők előtt.
A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.
MTI
Olimpiai Játékok
Korábbi olimpiai bajnokokat is elértek az Oroszország elleni szankciók
27/03/2022 18:55
Olimpiai Játékok
“Ez beteg” - beleszálltak a társaik a Putyinnal parádézó orosz sportolókba
21/03/2022 18:15