Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb hat aranyérmet osztanak ki Pekingben – az Eurosport szombati programja

Nánási Antal

Frissítve 12/02/2022 - 09:51 GMT+1

A pekingi olimpia szombati játéknapján hat aranyérem talál gazdára, folytatódik a női- és a férfi curling torna csoportköre, a hölgyek jégkorongtornáján pedig kialakul az elődöntők mezőnye. Magyaroknak ezúttal nem szurkolhatunk, izgalmas eseményeknek azonban várhatóan nem leszünk híján.

Újabb hat aranyérmet osztanak ki Pekingben – az Eurosport szombati programja

Fotó: AFP

Bő egy hete tart már a XXIV. téli olimpia Pekingben, a játékok követése alatt pedig talán már rutinunkká válhatott a hajnali ébredés/kései lefekvés, kinek-kinek saját szája íze szerint. A szombati programot elnézve ezen a szokásán ne most kezdjen el változtatni senki sem, a hétvége első pihenőnapja ugyanis igencsak korán indul.
Az Eurosport 1-en a napot a téli olimpia programján szereplő kevés csapatsportág felvonultatásával indítjuk be. Kezdésként 02:00-tól közvetítjük a Svédország-Kanada találkozót a női curlingtorna csoportköréből, ezt követően 05:00-tól képernyőre kerül a Svájc-Orosz Olimpiai Bizottság mérkőzés, amelyet a női jégkorongtorna negyeddöntőjének keretében játszanak. A csúszó korongok és a reggeli kávét követően 08:30-as kezdettel következik a 4x5 km-es női sífutó váltó olimpiai éremfutama.
picture

Therese Johaug

Fotó: Getty Images

A sífutás után a közvetítést biatlonnal folytatjuk, következik ugyanis a férfiak 10 km-es sprintszáma, ahol szintén olimpiai bajnokot avatnak a futam végén.
A helyszín és a tét a következő versenyszám esetében is változatlan marad, hiszen a biatlon pálya mellett található síugrósáncokra figyelünk 11:55-től, akkor kezdődik ugyanis a férfi síugrók nagysáncos döntője, amelynek terveink szerint mindkét sorozatát élőben közvetítjük.
A szabadtéri versenyszámok végeztével pedig, a keretes szerkezet megvalósulása érdekében, ismét egy jéggel borított csarnok felé vesszük az irányt. A műkorcsolyázók a csapatverseny és a férfi egyéni közdelmek után épp a jégtáncnál járnak, 13:45-től élőben kapcsolódunk be a ritmustáncok megtekintésébe. A jégen lejtett szebbnél szebb mozdulatokat követően egy másik jégcsarnok felé vesszük az irányt, a mozdulatok ott azonban már kevésbé lesznek kecsesek, a napot ugyanis férfi jégkoronggal zárjuk.
picture

Piper Gilles és Paul Poirier

Fotó: AFP

17:00-tól kezdődik a versenynap eseményeit összegző magazinműsorunk, a Beijing Today.
Az Eurosport 2-n 03:00-tól indítjuk be az olimpiai műsorfolyamot, az ébredést nagyban segítendő ekkor a snowboard crossosok csapatversenyét közvetítjük a negyeddöntőktől kezdődően. A látványos ugratók és éles kanyarok után létrehozzuk az Eurosport nagy jégkorong unióját, 05:00-tól ugyanis, hasonlóan az Eurosport 1 fent már ismertetett programjához, az Eurosport 2-n is az első téli olimpia óta a játékok programján feszítő sportág következik. Nem is akármilyen mérkőzéssel, a férfi tornán ugyanis ekkor játsszák az USA-Kanada találkozót, amiről vétek lenne lemaradni.
09:00-tól maradunk jeges környezetben, a jégfelületen korcsolyázók létszámát viszont jelentősen csökkentjük, a programot ugyanis gyorskorcsolyával folytatjuk. Szombatra két szám, a női csapatüldözéses futam, valamint a férfi 500m került a programba – előbbiben a negyeddöntőket rendezik, utóbbiban viszont érmeket is osztanak. Terveink szerint mindkét táv futamait élőben mutatjuk.
picture

Michelle Karvinen | Ice Hockey | Finland | ESP Player Feature (Beijing 2022)

Fotó: Getty Images

10:50-től visszakapcsolunk a jégkorongozókhoz, becsatlakozva az utolsó női negyeddöntő, a Finnország-Japán mérkőzés történéseibe. 11:55-kor kezdődik a műkorcsolya jégtánc rövid programjának közvetítése, amely 13:45-kor költözik át az Eurosport 1-re.
A költözés oka pedig nem más, mint a szkeleton hangos kiáltása, amellyel teret és figyelmet követel magának. A fejjel előre csúszó vakmerő hölgyek versenyének harmadik és negyedik futamát közvetítjük 13:45-ös kezdéssel, ebben a számban is olimpiai bajnokot avatnak tehát szombaton Pekingben.
picture

Hannah Neise of Team Germany slides during the Women's Skeleton heats on day seven of Beijing 2022 Winter Olympic Games at National Sliding Centre on February 11, 2022 in Yanqing, China

Fotó: Getty Images

A szkeleton után levezetésképpen még jégkorongozunk egy kicsit, 16:25-kor pedig az Eurosport 2 képernyőjét immáron egy kerékpárközvetítés veszi át.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés