Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jön a pekingi játékok utolsó napja – az Eurosport olimpiai programja

Németh Dániel

Publikálva 19/02/2022 - 21:33 GMT+1

Mintha csak tegnap lett volna, hogy fellobbant az olimpiai láng, mégis elérkezett a pekingi játékok utolsó napja. Magyaroknak már nem szoríthatunk, de bőven maradtak izgalmak, köztük a jégkorongtorna döntőjével, a női 30 kilométeres sífutással, a férfi négyes bobosok küzdelmeivel, illetve az alpesi sízők elhalasztott csapatversenyével.

Olimpiai megnyitóünnepség Pekingben - fotó: Vincent Jannink

Fotó: AFP

Vasárnap kialszik az olimpiai láng, de bőven várnak még ránk izgalmak.


Az erős szél nem akarta, hogy szombaton rendezzék az alpesi sízők csapatversenyét, de vasárnap ismét nekiveselkedhetnek a résztvevők. Magyar idő szerint hajnali kettőkor próbálkoznak legközelebb, az Eurosporton mutatjuk, sikerrel járnak-e.
Az időjárás megviccelte a férfiak 50 kilométeres sífutó versenyét is, és a tervezett távnak csak a töredékét tették meg (nem mintha a 28,4 kilométer annyival barátságosabb lenne). Az utolsó napon a nők 30 kilométeres versenyeit rendezik, ahol biztosan új bajnokot avatnak, elvégre a táv korábbi egyeduralkodója, Marit Bjørgen a 2018-as olimpia után befejezte a pályafutását. 3.55-kor kezdjük a közvetítést.
Az Orosz Csapat – Finnország mérkőzéssel véget ér a férfiak jégkorongtornája is. Az oroszok címvédőként várhatják a döntőt, míg a kétszeres ezüstérmes finnek 2006 óta játszhatnak ismét olimpiai aranyéremért. Ezt a meccset az Eurosport 2-n kezdjük 5.10-től, de amint véget ér a női sífutóverseny, átkapcsolunk az Eurosportra (várhatóan 6 óra körül).
A nők curlingversenyének aranymeccsét felvételről mutatjuk meg, 7.25-től kiderül, Nagy-Britannia vagy Japán legjobbjai állhatnak-e fel a dobogó legtetejére.
Végül, de nem utolsó sorban a férfi négyes bob utolsó két sorozatát is megnézhetjük 2.30-től az Eurosport 2-n. Ebben a számban elvétve tudták csak letaszítani a németeket az első helyről (2010, 2014), ráadásul ez az olimpia kivételesen jól sikerült Németországnak a csúszószámokban. Francesco Friedrich a kettes bobban már megvédte címét a pekingi olimpián, és a négyesek között is az általa kormányzott csapat számít favoritnak.
Az emelkedett hangulatot két esemény garantálja az olimpia zárónapján: egyrészt 6 órától az Eurosport 2-n megmutatjuk a műkorcsolyázók gáláját, 12.30-kor pedig a záróünnepség kerül az Eurosport képernyőjére.
Aki pedig összefoglaló formájában nézné meg, mi történt az utolsó napon, 17.00-kor kapcsoljon az Eurosportra.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés