Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jön a címvédő gyorskori váltónk B-döntője - az Eurosport olimpiai programja, 12. nap

Takács Márton

Frissítve 15/02/2022 - 20:51 GMT+1

A pekingi téli olimpia február 16-i, szerdai, 12. játéknapján ismét lehet magyar versenyzőknek szurkolni, hiszen újra jégre lépnek a gyorskorcsázó lányok és fiúk, valamint Kékesi Mártont is láthatjuk a férfiak szlalom versenyében.

Liu Shaoang váltja Krueger John-Henryt - Fotó: Kovács Tamás

Fotó: MTI

A férfiváltó, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Kékesi Márton is rajthoz áll szerdán Pekingben.
Kezdjük a magyar érdekeltségű programokkal. 3:15-től az Eurosport 1-en alpesi sízők szlalom versenyének 1. futamában Kékesi Márton lesz érdekelt. Kékesi négy éve szlalomban 30. lett, ezt szeretné most megismételni vagy akár felülmúlni. A győztes szinte megjósolhatatlan, mert a világkupában eddig mind a hat versenyt más nyerte ebben a szakágban.
13:30-kor az Eurosport 2-n a gyorskorcsolyáé lesz a terep, a női 1500 méter negyeddöntőktől a döntőig Jászapáti Petra és Kónya Zsófia részvételével, és jön a címvédő férfi gyorskori váltónk B-döntője 5000 méteren.
Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is bronzérmesek lettek a vegyesváltóval Pekingben. Jászapáti ezen kívül sorra hozta az egy számjegyű eredményeket: hetedik lett 500 és nyolcadik 1000 méteren.
"Petra 1500-on is volt már dobogós világkupa-versenyen. Nem áll kisebb lehetőség előtt ezen a távon sem. Kérdés, hogy fejben mennyire tudja magát felrántani erre a számra. Kónyának nem ez a kulcstávja, nem volt véletlen, hogy szerettük volna becserélni ide Sziliczei-Német Rebekát, de nem lehetett” - nyilatkozta Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere az MTI-nek.
A férfi váltó szereplése kapcsán is bizakodó Bánhidi: "Egészen biztosan mindenki odateszi magát a short track zárónapján. Hazudnék, ha azt mondanám, nem éreztem korábban egy picit olyat, hogy szép volt, jó volt, elég volt, már mehetnénk haza, de ezek a versenyzők profik, és tudják, hogy az utolsó napon is érhetnek el szép eredményeket.”
picture

Burján Csaba a gyorskori váltóról: ez túl sok változtatás volt

2:30-től az Eurosport 2-n freestyle sível, a férfi slopestyle selejtezőjével nyitjuk a programot. Itt 5 órától férfi jégkorong következik, az Egyesült Államok-Szlovákia negyeddöntő, majd az orosz csapat Dánia elleni hokis negyeddöntőjét mutatjuk meg, 9:15-kor pedig a - várd ki a végét -, jön a harmadik negyeddöntő, Finnország-Svájc párosításban.
6:45-től az E1-en a férfi szlalom 2. futamát láthatjátok, amelyet 8:45-kor biatlon követ, a női váltó (4x6km) versenyszáma. 10-től az E1-en a sífutás csapatversenye következik, az E2-n 11:55-kor freestyle sí lesz, a férfiak síakrobatika döntőjével. Az E1-en 12:20-tól női hoki jön, a Finnország-Svájc bronzmeccs, amelyet követően 14:45-kor a negyedik férfi jégkorong negyeddöntőt közvetítjük, a Svédország-Kanada párharcot.
Az Eurosport 1-en 17 órától a Beijing Today magazin zárja a programot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés