Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hazatértek Liuék Pekingből, Djokovic elismerte, hogy önző volt, tökös lett az új Ferrari

Kálmán Laci

Publikálva 19/02/2022 - 06:36 GMT+1

Százak várták a hazatérő gyorskorcsolyázókat, az új Ferrari megalkotói több ponton is merészeket húztak, Djokovic pedig újabb nagyinterjút adott, amelyben elismerte, miben hibázott az Ausztrál Open előtt. Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang

Fotó: MTI

Orosz-finn döntő lesz hokiban, a NOB nem akarta, hogy Valieva induljon az olimpián, Jakob Ingebrigtsen világcsúcsot futott 1500-on, fedett pályán.
Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
Több száz szurkoló fogadta pénteken az olimpiáról hazatért rövidpályás gyorskorcsolyázókat. „Peking számomra egy hullámvasút volt, de a váltó eredményével boldog vagyok” – mondta Liu Shaolin Sándor, „Csoda, hogy nem a diliházban végeztük” – fogalmazott Bánhidi Ákos. Az utolsó előtti versenynap programját ITT találjátok, ha pedig lemaradtatok volna valamiről, ITT utánajárhattok.
Legutóbb tíz éve volt olyan, hogy a Ferrari úgy istenigazából bele tudott szólni a világbajnoki küzdelmekbe. Két éve készülnek az új érára, és végül egy tökös Ferrarit raktak össze. „Ezt egy bátor Ferrarinak nevezném, mert a szabályok értelmezésénél igyekeztünk elrugaszkodni a keretektől.” Közben bemutatták az új Mercedest is, az eseményen jelen volt Sir Lewis Hamilton is.
Novak Djokovic a szerb állami tévének adott interjújában beszélt arról, hogyan élte meg az Ausztrál Open előtti időszakot. Kitért arra is, hogy csak részleteket látott a döntőből, és elismerte, miben volt önző. „Nem láttam az egész meccset, mást is csináltunk a házban. Semleges voltam. Bárki is nyer, én vesztes vagyok, nem igaz? Nem akartam belefolyni érzelmileg, inkább játszottam volna.”
picture

Djokovic: "Sok versenyen szeretnék indulni, de ez nem rajtam múlik"

PEKING 2022
Bár láttunk már karón varjút, fogadni lehetett rá, hogy az amerikai születésű, kínai színekben szereplő Ailing Eileen Gu a női szabadstílusú sízők big air száma után pénteken félcsőben is nyerni fog a pekingi olimpián, melyet végül három éremmel zárt. Így is történt, mögötte két kanadai állhatott még dobogóra.
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nem akarták, hogy a doppingügybe keveredett orosz műkorcsolyázó, Kamila Valieva induljon a pekingi olimpián, ám elveszítették a bíróság előtt a keresetüket, így nem volt más lehetőségük és engedték indulni a csapatban első, egyéniben pedig negyedik helyen záró 15 éves Európa-bajnokot.
Megvan a harmadik pozitív doppingeset az olimpián. Lidia Hunko, ukrán bobos a 20. helyen zárt egyesben. A versenyengedélyét felfüggesztették, de még kérheti a B-minta elemzését.
Elsőként a finn válogatott jutott be a pekingi olimpia férfi jégkorongtornájának vasárnapi döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben 2-0-ra legyőzte a szlovák csapatot. Ez lesz a finnek harmadik olimpiai döntője. Ellenfelük majd az orosz válogatott lesz, amely óriási izgalmak után nyomta le a svédeket. Extrának pedig itt van egy jó kis combos ütközés az egyik orosz játékos, a svéd kapus meg a kapu között.
picture

Nézd vissza a büntetőpárbajt az orosz-svéd olimpiai elődöntőről!

Magyar Márk műkorcsolyázó úgy érzi, hogy egy élet munkája veszett most oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban. Pedig a 31 éves versenyzőnek még minden tesztje negatív volt a kiutazás előtt. Ráadásul, mivel az újabb tesztje is pozitív lett, nem hagyhatja el a karanténhotelt. A Zukova-Bidar cseh páros pedig ezzel a kedves gesztussal üzent a magyar kettősnek.
A női műkorcsolyázás nemcsak a szép kűrök, hanem a botrányok miatt is az olimpiák egyik legnépszerűbb versenyszáma. Tonya Harding és Nancy Kerrigan 1994-es történetéből Margot Robbie fantasztikus alakításával film is készült. Most szinte minden Kamila Valieváról szólt, olyannyira, hogy talán érdemtelenül keveset foglalkoztunk a győztes Anna Shcherbakovával.
picture

Orosz aranyérem a műkorcsolyázóknál, de nem az állt a dobogó tetején, akire a világ számított

A világkupában éllovas Ryan Regez simán nyerte a freestyle sízők férfi krosszversenyét. Mögötte a világbajnok honfitárs, Alex Fiva szerezte meg az ezüstérmet, aki a verseny rangidős versenyzőjeként, 36 évesen ért oda életében először az olimpiai dobogóra.
Hatalmas szélben francia aranyérem született a női biatlonosok tömegrajtos versenyében. Meglepetésre Justine Braisaz-Bouchet nyerte a versenyt, akinek világversenyekről nincs még aranyérme, de a világkupában is csak háromszor tudott eddig győzni. A mögötte lévő norvégok előzetesen nagyobb eséllyel pályáztak az aranyra. A férfiaknál történelmi győzelem született Johannes Bø révén. A norvég klasszis Pekingben a negyedik, összességében pedig az ötödik olimpiai aranyát nyerte, amivel beérte a francia legendát, Martin Fourcade-ot.
Kanada legyőzte a címvédőt a férfi curlingesek bronzmeccsén. Ráadásul viszonylag simán, 8-5 arányban múlták fölül a Phjongcshangban aranyat szerző amerikai válogatottat. A nőknél az elődöntőket rendezték, ahol a világbajnok és a címvédő is vereséget szenvedett.
Thomas Krol nyerte a férfi gyorskorcsolyázók pénteki 1000 méteres számát. A 29 éves versenyző a második érmét szerezte a mostani játékokon, és egyben pályafutása során is. Hollandiának viszont ez már az ötödik aranyérme gyorskorcsolyában.
A műkorcsolya program a párosok versenyével folytatódott, sajnos ugye a magyar kettős nélkül. A kanadai páros eléggé szerencsétlenül oldotta meg a kidobós tripla Rittbergert, annyira, hogy mindketten elestek benne. A rövidprogram után egyébként a kétszeres világbajnok kínai Sui Wenjing, Han Cong kettős áll az élen.
picture

Peking 2022: Műkorcsolya - A legjobb rövidprogramok a párosversenyből

Sportszerűségből minimum jeles, ha az a legjobb, amit adni lehet. Verbij éremre esélyes volt gyorskorcsolyában, férfi 1000 méteren, de a kanadai Laurent Dubreuil elleni verseny utolsó előtti kanyarjában lelassult, és végül az utolsó helyen fejezte be a versenyt. Kiderült, nem véletlenül
A női kettes bobosoknál pénteken két futamot teljesítettek, melyek alapján két német egység áll az élen. Egyelőre Laura Nolte és Deborah Levi vezetnek, de szombaton még jön újabb két futam, és utána alakul ki a végeredmény.
TENISZ
A második kiemelt Casper Ruud sérülés miatt visszalépett, míg a hatodikként rangsorolt olasz Lorenzo Sonego a második fordulóban kikapott és kiesett a riói salakpályás férfi tenisztornán. Dohában pedig megismétlődik a tavalyi döntő Basilashvili és Bautista Agut között.
Mareseille-ben hatalmas meglepetésre kikapott, és így nem jutott döntőbe az első kiemelt Tsitsipas, a torna korábbi kétszeres bajnoka. Roman Safiullin verte őt két játszmában.
Venus és Serena Williams sosem tervezték, hogy csak teniszezni fognak. Most ugyan még aktív játékosok, de már a visszavonulásuk utáni életre készülnek. Borzasztóan szeretik és tisztelik egymást, Venus a húgát például azért, mert volt ereje azért küzdeni, hogy a legjobb legyen. Akár családon belül is. „Nem fogadta el a második helyet, ő maga mondta nekem, hogy az elsőért játszik."
picture

Serena és Venus Williams

Fotó: Getty Images

KERÉKPÁR
Valter Atit nem csak azért szeretjük, mert jó kerékpáros, hanem mert jó ember is. Bár az algarvei körön ő maga is bukott, annyira csak csapat- és szobatársára, Lars van den Bergre figyelt, hogy saját magáról meg is feledkezett. „Annyira gyorsan történt minden, hogy a saját bukásomat elfelejtettem mondani a csapatnak. Ez csak utána jutott eszembe.” Olvassátok el, mit mondott nekünk Ati a csütörtöki szakasz után.
Úgy volt, hogy a sprinterek napja lesz, mégis szólógyőzelmet hozott az andalúz kör harmadik szakasza. Volt egy bukás az utolsó kilométereken, szétszakadt a mezőny, végül egy 19 éves Ineosos srác ért haza. Az Algarvén Fabio Jakobsen behúzta második szakaszát, összetettben továbbra is David Gaudu vezet.
FOCI
Furcsa is lenne, ha Antonio Conte egyszer az életben elégedett volna valamivel. Nem árulunk el nagy meglepetést, ha elmondjuk, ezúttal sem az. A mester benyújtotta követeléseit a Tottenham vezetőségének, egyelőre azonban kérdés, ezekből mit tudnak és akarnak teljesíteni.
picture

Antonio Conte

Fotó: Getty Images

MÉG TÖBB SPORT
Az olimpiai bajnok Jakob Ingebrigtsen szenzációs futással világcsúcsot ért el 1500 méteren a Lievinben rendezett nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen, melyen Szögi István megjavította a 2000 méter több, mint 30 évet megért magyar rekordját.
A snookereseknél a Welsh Open selejtezőit rendezik a héten. Igazán nagy meglepetés nem tud születni ezeken a mérkőzéseken, mert a világranglista első 16 játékosa a helyszínen fogja lejátszani az első meccseit. Luca Brecel a kiemelés idején még csak a ranglista 17. helyén állt, így neki asztalhoz kellett állnia, és meglepetésre kikapottRory McLeodtól. Hossein Vafaei pedig könnyen lehet, hogy a snooker történetének legelképesztőbb lökését mutatta be.
A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon. A 37 éves kenyai atléta, aki a világrekordot 2018-ban, Berlinben 2:01:39 órás eredménnyel állította fel, maga jelentette be, hogy indul a japán fővárosban.
A sakknagymester Rapport Richárd megkapta GP-ellenfeleit Belgrádban. A magyar versenyző a sorozat berlini állomásán a harmadik helyen végzett, így aztán igencsak bizakodva várja az újabb kihívást.
Súlyos sérülés miatt térdműtét vár Máthé Dominikra, a norvég Elverum HB válogatott kézilabdázójára. A jobbátlövő csütörtökön sérült meg, a felépülése akár egy évbe is beletelhet.
picture

Perrone egy Brescia elleni tavalyi BL-partin - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Felipe Perrone, napjaink egyik legnagyobb vízilabdázója nemrégiben a Total Waterpolo vendége volt egy jó kis podcastre, melyben elmesélte pályafutása legfontosabb momentumait. Szóba került Kásás Tamás és Benedek Tibor, a Recco, a Jug, a magyar válogatott, valamint az elmúlt két olimpia is.
A brit férfi váltót megfosztották a tokiói olimpián tavaly nyáron 4x100 méteren szerzett ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta a sprinter Chijindu Ujah doppingvétségét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés