Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gyorskorisainknak és Kónya Ádámnak is újra szurkolhatunk - az Eurosport olimpiai programja, 7. nap

Takács Márton

Frissítve 10/02/2022 - 22:24 GMT+1

Hopp, eltelt egy hét a pekingi olimpia megnyitója óta, de ki számolja. Pénteken újabb izgalmak várnak ránk, igazi magyar nap lesz a pénteki is, hiszen szurkolhatunk Kónya Ádámnak és persze jönnek száguldó rövidpályás gyorskorisaink is: Jászapáti Petra, a Liu tesók és John-Henry Krueger is!

Íme az indok a Liu testvérek országváltása mögött

Fotó: AFP

Pénteken újabb izgalmas nappal folytatódik a pekingi téli olimpia az Eurosporton.
Összesen tíz sportágban zajlanak majd az események pénteken Pekingben, érmeket hét számban osztanak majd. Lássuk, az Eurosporton mi lesz a program, avagy maradj otthon, nézzél TV-t!
A magyar érdekeltségű közvetítésekkel kezdünk. 8 órától az Eurosport 1-en láthatjuk, ahogy sífutásban Kónya Ádám a klasszikus 15 kilométeren áll rajthoz, Szabó Gábor búgó hangjának kíséretében.
11:55-től az Eurosport 2-n a rövidpályás gyorskorcsolyáé a terep. A női 1000 méteres negyeddöntőkben Jászapáti Petrának drukkolhatunk, a férfi 500 méteres előfutamokban pedig John-Henry Krueger, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor lesz a soros, a kommentátor Rév Dániel.
13:10-től az Eurosport 1-en szintén a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázóké a terep, a hazai férfi váltót láthatjuk a 2. elődöntőben, szintén Rév Dániel tolmácsolásában.
picture

Liu Shaoang harcolt az éremért, és negyedik lett 1500 méteren

A mindenki más kategóriában is időrendben haladunk.
2:00-kor az E1-en curlinggel kezdünk, a férfi torna programjából a Svédország-Olaszország mérkőzéssel, amelyet az éjjeli baglyok közül ezúttal Szántó Petra lát majd el észrevételeivel.
2:30-tól az Eurosport 2-n snowboard nyitja a napot, mégpedig a férfi félcső döntője, egyben az ötödik olimpiáján induló amerikai szupersztár, Shaun White utolsó versenye. A sportág koronázatlan királyát meglegyintette a kiesés szele, miután elesett a selejtező első futamában, de másodjára javított, így szerepelhet a pénteki fináléban. Pintér Lászlónak adatik meg, hogy White búcsúját közvetíthesse.
4:00-kor az E1-en alpesi sí következik, a női szuper-G kategóriája - Horváth Mariann csodálatos hangjával -, ahol a számára kudarccal végződött technikai számok után Mikaela Shiffrin is ott lesz. Ugyanebben az időben, tehát 4-től az E2-n Szántó Petra duplázik a curling férfi torna Nagy-Britannia-USA csatájával. Itt a folytatásban 5 órától férfi jégkorong jön a Dánia-Orosz csapat meccsel.
Ez utóbbival átfedésben az E1-en 5:30-tól női jégkorong negyeddöntőt láthatunk az USA és Csehország részvételével. 9:00-től az E2-n a férfi gyorskorcsolyázók 10 000 méteres versenyszáma lesz műsoron, Várhegyi Ferenccel a fedélzeten.
picture

Iszonyatosan szájbavágták a bírónőt a hokirangadón

9:50-től az Eurosport 1-en biatlonnal folytatjuk, a női sprint 7.5 km távjával, Vörös Csaba felügyeletével. Az Eurosport 2-n 11:10-es kezdettel a Csehország-Svájc férfi hokimeccset Szathmári Attila fogja kommentálni.
11:55-kor az E1-en síugrásban a férfi nagy sánc selejtezőjét mutatjuk meg. 13:10-től az E2-n szkeleton következik, a férfiak 3. és 4. futamával, Vörös Csaba tolmácsolásában.
14:00-tól az E1-en női jégkorongot, a Kanada-Svédország negyeddöntőt közvetítjük Dani Bálint közreműködésével. 14:15-től az E2-n a Lettország-Finnország férfi hokimeccset adjuk, amelynek közvetítését 14:55-től megszakítja a szkeleton, a férfiak 3. és 4. futama. 15:55-kor térünk vissza a lett-finn hokira.
17 órától az E1-en a Beijing Today magazinnal zárjuk a nap olimpiai programját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés