Márciusig kiderül, hogy az oroszok ott lehetnek-e a téli olimpián

Eurosport Magyarország

Publikálva 01/11/2023 - 13:26 GMT+1

Az orosz férfi jégkorong-válogatott olimpiai részvételének ügyében legkésőbb 2024 márciusáig döntenek - jelentette ki a sportági világszövetség (IIHF) elnöke, Luc Tardif az orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva.

Orosz jégkorongcsapat

Fotó: Getty Images

Az IIHF hétfőn felvette Oroszország és az ukrajnai háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország nemzeti együttesét is a 2026-os téli ötkarikás játékok csoportkörének résztvevői közé.
"Jövő év márciusáig kiderül, ott lehet-e az orosz válogatott az olimpián, minden az IIHF következő döntésén múlik" - mondta Tardif.
Ha beengedik őket az olaszországi tornára, az oroszok a C csoportban játszanak az Egyesült Államok csapatával és két további együttessel, amelyet a kvalifikáció eredménye alapján határoznak meg.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) márciusban azt ajánlotta a sportági világszövetségeknek, hogy az orosz sportolókat bizonyos feltételek mellett egyénileg, semleges színekben engedjék újból versenyezni, viszont kifejezetten a tilalom mellett foglalt állást, hogy csapatsportokban bármilyen státuszban is versenyezhessenek.
A 2026-os milánói és cortina d'ampezzói olimpiai játékokat február 6. és 22. között rendezik.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés