Megérkeztek a 2024-es párizsi olimpiai hivatalos kabalafigurái

Eurosport Magyarország

Publikálva 14/11/2022 - 12:46 GMT+1

Bemutatták hétfőn a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia kabalafiguráját. A "Frígek"-nek nevezett alakokat füles frígiai sapkáról mintázták, melyek nyomán - a köztársaság és a szabadság szimbólummá válva - a nagy francia forradalom idején terjedt el a vörös jakobinus sapka. A "piros ruhás" két alak szeme - egyértelműen utalva Franciaországra - trikolor kokárda.

A 2024-es nyári olimpia és paralimpia kabalafigurái

Fotó: Eurosport

Párizs 2024 - Bemutatták a kabalafigurákat

"Olyan kabalát kerestünk, amely megtestesíti a francia szellemiséget, magán hordozza az ország színeit és jelképezi történelmünk egy részét" - magyarázta Julie Matikhine, a Párizs 2024 márkaigazgatója, aki kiemelte, hogy a kabalák kiválasztásában 6 és 14 év között gyerekek segítségét is igénybe vették.
A több verzióban készülő plüssfigurákat már e héttől meg lehet vásárolni az ötkarikás játékok párizsi hivatalos üzletében. Elérhetők lesznek majd online rendeléssel, illetve az egyik nagy támogató, a Carrefour üzleteiben, továbbá játékboltokban is.
A költségvetés legutóbbi, 2021-es verziója szerint a játékokhoz kapcsolódó ajándéktárgyak eladásából a szervezők 127 millió euró bevételre számítanak.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés