A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a japán kormánnyal és a tokiói városvezetéssel egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva.
A döntés ellenére nem lesz teljesen zárt kapus a paralimpia, mert egy nevelési program részeként a helyi diákok kivételt képeznek. A tanulók jelenlétéről az iskolák vezetése egyeztet majd a szülőkkel.
Olympic Games 2020
Balettozva készült Tokióra az olimpiai bronzérmes különc bokszoló
8 ÓRÁJA
A hétfői bejelentés nem nevezhető váratlannak, Tokióban ugyanis augusztus 31-ig vészhelyzet van érvényben, a járvány miatt már az alig egy hete zárult olimpiai játékokra sem engedték be a hazai érdeklődőket sem.
"Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt" - mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke.

Seiko Hashimoto a záróünnepségen

Fotó: Getty Images

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.
Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.
Forrás: MTI
Olympic Games 2020
Adósságtörlesztés Hosszabbítás módra
11/08/2021 17:01
Olympic Games 2020
Az olimpiák történetének legszorosabb küzdelmét hozta a két szuperhatalom csatája
11/08/2021 11:30