"Az olimpia biztonságos lebonyolításához szükség volt erre a döntésre. Remélem, mindannyian egyetértünk abban, a legfontosabb, hogy a játékok megrendezésre kerüljenek, és megvalósíthassátok olimpiai álmotokat" - mondta Bach a résztvevő sportolóknak küldött videóüzenetében.
A német sportvezető hozzátette, senkinek nem kell egyedül éreznie magát versenyzés közben, hiszen a televízió jóvoltából világszerte emberek milliárdjai figyelik majd az eseményeket. Bach úgy fogalmazott, a műsorszolgáltatók az olimpia történetének legátfogóbb közvetítésével készülnek.
A koronavírus-járvány miatt a japán kormány negyedszer vezetett be rendkívüli állapotot Tokióban - hétfőtől augusztus 22-ig -, ezúttal azért, mert a fővárosban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, terjed az indiai eredetű delta vírusmutáció, és közben a nyári időszak miatt a lakosság is egyre tevékenyebb.
Olympic Games 2020
Az Eurosport 5. napi adása: Az olimpia legfényesebb napja várhat ránk
14 ÓRÁJA
A helyi szervezők csütörtökön úgy döntöttek, hogy a külföldi szurkolók és önkéntesek után a japán nézőket sem engedik be a helyszínekre, vagyis a versenyeket zárt kapuk mögött rendezik meg.
A tavalyról idénre halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart. A játékokon 176 magyar sportoló vesz részt. A paralimpia augusztus 25-én kezdődik, a magyar paralimpiai csapatnak 37 kvótája van jelenleg.
MTI
Olympic Games 2020
Most akkor ez a felnőtt vagy az ifjúsági olimpia?
16 ÓRÁJA
Olympic Games 2020
Vas Blanka nagy napja, itt az első vízilabdás siker, kizárás az úszóknál - ez történt ma
17 ÓRÁJA