Többek között ez szerepel a szabálykönyv második verziójában, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a szervezőbizottság.

A 14 napos karantént nem kell letölteni, a sportolók Japánba érkezésük után azonnal folytathatják az edzéseket.
A játékokra utazó minden személynek két negatív teszttel kell rendelkeznie még otthon, majd az érkezésük után három napon keresztül naponta ellenőrzik őket.
Olympic Games 2020
Jelen állás szerint 126 magyar sportoló utazhat a tokiói olimpiára, ők azok
12 ÓRA
Tilos lesz a közösségi közlekedés használata, a játékokon résztvevők csak az akkreditált olimpiai járműveket használhatják. Ugyanez vonatkozik az étkezésre: csak kijelölt helyen lehet majd fogyasztani, ilyenek lesznek a játékok területén lévő étkezők, a szállások éttermei vagy a hotelszobák.

Tokio 2020

Fotó: Getty Images

A szabálykönyv végleges verzióját júniusban adják ki, s ekkor döntenek a hazai nézők részvételéről, illetve az esetleges zárt kapus rendezésről.
Japán négy prefektúrájában, Tokióban, Oszakában, Kiotóban és Hjogóban vasárnaptól május 11-ig egészségügyi vészhelyzetet hirdettek ki a pandémia miatt. A szigetország lakosságának túlnyomó része változatlanul ellenzi az olimpiát, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján a megkérdezettek 70-80 százaléka szerint törölni, vagy újból halasztani kellene a játékokat. Az már korábban kiderült, hogy külföldi nézőket nem engednek majd be az eseményre.
A tavalyról idénre halasztott olimpia hivatalos megnyitója a tervek szerint július 23-án lesz.
Forrás: MTI
Olympic Games 2020
Nem sikerült a tokiói kvótaszerzés Johaugnak
18 ÓRA
Olympic Games 2020
70 percnyi küzdelem kellett az első magyar birkózó aranyéremhez
20 ÓRA