16 napig Tokióra figyel a világ, és így tesszünk mi is. Szokásos cikkeink mellett mindennap összefoglaló módon ajánljuk a következő napi legérdekesebb nézni- és szurkolnivalókat.

Ahogy azt korábban említettük, ez lesz az Eurosport első nyári olimpiája, amit több csatornán keresztül lehet nézni, és az Eurosport Player szolgáltatásban az események követésének lehetősége végtelen. Hogy ebből a rengeteg történésből és információból előre ki tudjuk válogatni a legjavát, röviden segítünk ebben.
Olympic Games 2020
Várható volt: A paralimpiáról is kizárják a nézőket
16/08/2021 13:18
A kezdési időpontokat a könnyebb követhetőség érdekében magyarországi idő szerint írjuk. A tokiói óra 7 órával előrébb jár.

Országúti kerékpár tour mezőnyében és Valter Attilával (Eurosport 1, 4:00)

Alig volt még időnk pislogni kettőt, máris ismét az országúti kerékpársport legjobbjait látjuk viszont. Igaz, ezúttal egy egynapos verseny, a lényegen azonban nem változtat: erős mezőny jön össze. Itt lesz a tavalyi győztes belga Greg Van Avermaet, ráadásul díszes kísérletben: többek között a Tour de France-on nagyot menő vb-ezüstérmes Wout van Aerttal.
A legnagyobb esélyes persze a legutóbbi háromhetest utcahosszal nyerő szlovén Tadej Pogacar, ahol ott lesz vele a sérülésből visszatérő honfitárs, Primoz Roglic. Nem szabad elfelejteni a kolumbiai különítményt sem, Sergio Higuita és Nairo Quintana főszereplésével. Érdemes megemlíteni még a 2016-os ezüstérmes dán Jakob Fuglsangot vagy a brit Geraint Thomast, akik szintén mehetnek nagyot, viszont az ő esetükben a csapat többi tagja kevesebb támogatást tud nyújtani.
Tekerni fog a 2019-es Giro győztes ecuadori Richard Carapaz, aki újonc az olimpián, és csak egy honfitársa segíti, mégis benne van a lábában a lehetőség. És természetesen nagy öröm az is, hogy ismét van magyar kerekes az országúti mezőnyben. Valter Attila már az idei Giro-n is megmutatta, hogy a legnagyobbakkal is képes felvenni a versenyt, pláne, ha vannak benne jó kis hegyi szakaszok.
57 nemzet 130 kerékpárosa pedig bőven kap a hegyekből Japánban.

Tenisz női és férfi egyes (Eurosport 2, 5:30)

Egy blokk 3x3 kosárlabda után másfél órával a kezdés után becsatlakozunk a teniszversenyekbe. Már rögtön az első fordulóban képernyőre kerülhet Alexander Bublik és Daniil Medvedev összecsapása, de már a nyitónapon bemutatkozik a Golden Grand Slam címre törekvőNovak Djokovic bolíviai ellenfele ellen. Pályára lép az idei Roland Garros győztes Barbora Krejcikova is a szintén kazah Zarina Dias ellen.
https://i.eurosport.com/2021/07/22/3177745.jpg
A hátsó pályákról ajánljuk Lorenzo Musetti és John Millman meccsét, illetve párosban bemutatkozik Andy Murray. Joe Salisbury oldalán a francia Pierre-Hugues HerbertNicolas Mahut kettős játszik ellenük.
7,5 óra teniszközvetítésben igyekszünk minél többet megmutatni a 48 kitűzött mérkőzésből. Egyelőre annyi biztos: Fucsovics Márton meccse a második napon lesz.

Úszó előfutamok Hosszú Katinkával (Eurosport 1, 12:00)

A felforgatott úszó menetrend miatt ezen az olimpián japán idő szerint este úsznak előfutamokat, reggel pedig döntőt a versenyzők. Kibírható időpontban tehát az esti futamokat nézzük, aki a döntőkre kíváncsi, annak korán kell kelni.
Persze megéri itthonról is a hajnali szurkolás, hiszen már az első éremcsatákban komoly magyar esélyekrre lehet számítani. Hosszú Katinka fő száma a 400 méter vegyesúszás, ennek előfutamait rendezik a szombaton délben kezdődő programban. Ott lesz a szám mezőnyében az a Mihályvári-Farkas Viktória, aki a májusi budapesti Eb-n meglepetésre felugrott a dobogóra. Nem is beszélve a férfiakról: ugyanebben a számban medencébe ugrik Verrasztó Dávid, akit jó formája akár egy éremhez is elvihet.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119604.jpg
De medencébe ugrik még a 100 méter mellúszás évek óta verhetetlen brit alakja, AdamPeaty, akit leginkább a holland Arno Kamminga és az orosz Kirill Prigoda szorongathat meg. Sarah Sjöström bizonytalan formája miatt pedig a 100 méter női pillangó mezőnye kereshet új királynőt.

Férfi kard és női párbajtőr (Eurosport 2, 13:25)

Ha minden a tervek szerint alakul, már az első napon meg lehet a magyar csapat első aranyérme. az olimpia vívó programjában mindenki Szilágyi Áron lehetséges 3. kardvívó olimpiai aranyérméről beszél, hiszen ez még soha senkinek nem sikerült az egyéni számban. De ne felejtsük, hogy a magyar négyesben nemcsak Szilágyi, hanem 2017 világbajnoka, Szatmári András is ott van, így könnyen lehet, hogy az esti – magyar idő szerint kora délutáni - programban a mieink is érdekeltek lesznek. De sajnos legfeljebb csak egy, hiszen a Decsi Tamással kiegészült trió tagjai egy negyedbe kerültek, ráadásul a világbajnoki címvédő koreai Oh Sang-uk ellen.
Ugyanezt sajnos nem tudjuk elmondani a női párbajtőrről, ahol idén nem leszünk jelen, még a címvédőSzász-Kovács Emese sem. a legfőbb esélyes Talán így az aktuális világbajnok brazil Nathalie Moellhausen vagy a román Ana Maria Popescu.

Egyebek az Eurosport Playeren

Levezetésnek tökéletes záróprogram 14:30-tól a férfi röplabda torna nyitónapjának Franciaország - Egyesült Államokösszecsapása. aki inkább maradna a kettes csatornán, rövid összefoglalót láthat a cselgáncs torna első napjáról, ahol érdekelt lehet női 48 kg küzdelmeiben London bronzérmese, Csernoviczki Éva
További magyar érdeklődésre számot tartó esemény még Mészáros Eszter részvétele a női 10 méter légpuska selejtezőjében (1:30), esetleg döntőjében (3:45). az asztalitenisz délelőtti programjában bemutatkozik a magyar vegyespáros, Pergel Szandra és Szudi Ádám (4:15), az esti programban pedig az egyesek első fordulójában Madarász Csilla és Majoros Bence (13:15).
Ringbe száll egyetlen ökölvívónk, Gálos Roland (5:18), és elkezdi az olimpiát tékvandóban Salim Omar (5:20).

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben a legfontosabb sporthíreket, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Olympic Games 2020
Adósságtörlesztés Hosszabbítás módra
11/08/2021 17:01
Olympic Games 2020
Az olimpiák történetének legszorosabb küzdelmét hozta a két szuperhatalom csatája
11/08/2021 11:30