Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor szolgáltatott pozitív tesztet.

A Chilei Olimpiai Bizottság arról számolt be, hogy Aguirre tünetmentes, jól érzi magát, de nem vehet részt az 57 kilogrammosok vasárnapi küzdelmében, mert a japán hatóságok tíznapos karanténra kötelezték.
A sportoló - és a közvetlen kontaktnak számító edzője - most egy erre a célra kialakított szálláshelyen tartózkodik. Aguirre - amint azt közösségi oldalán írta - "nagyon szomorú és teljesen összetört".
Olympic Games 2020
Még az űrből is nézik: megvannak az olimpia legextrémebb követői
8 ÓRÁJA
A chilei tekvondóshoz hasonlóan a hollandok gördeszkása, Candy Jacobs sem versenyezhet a játékokon, miután szintén pozitív mintát adott. A 31 éves sportolót az olimpiai faluban ellenőrizték.
A világbajnoki negyedik Jacobs szerdán Instagram-oldalán jelentette be, hogy lemarad az olimpiáról, melyen először szerepel sportága a programban.
A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban szolgáltatott pozitív koronavírustesztet, a két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve a cseh strandröplabdázó, Ondrej Perusic szereplésére még van esély, ha majd letöltik tíznapos karanténjukat.
Forrás: MTI
Olympic Games 2020
Tájfun közeleg Japán felé, de a szervezők nyugodtak
11 ÓRÁJA
Olympic Games 2020
Eurosport első napi adása: Szilágyi Áronnal indítjuk az olimpiát
TEGNAP 18:58