Masszív úszóprogram mellett a magyar férfi vízilabda-válogatott bebiztosíthatja a helyét a legjobb nyolc között, a női kézisek pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak. Elbúcsúzhatunk a 7 olimpiáján résztvevő Mohamed Aida tőrvívótól.

Úszás

A napot szokás szerint, lassan már a vége felé járva, úszással kezdjük. Ráadásul a csütörtöki hajnalt is érdemes ébren tölteni Szabó Gáborral és Szatmári Attilával az Eurosport 1-en: a 200 méter női pillangó döntőjében a szám aktuális világbajnoka, Kapás Boglárka a 3. legjobb idővel indul. Egy olimpiai ciklus alatt szerencsésen váltott: Rióban még 800 méter gyorson állt fel a dobogóra, ez az eredmény szép lenne most is.
Olympic Games 2020
Várható volt: A paralimpiáról is kizárják a nézőket
16/08/2021 13:18
Németh Nándor révén 57 év után van ismét magyar résztvevő a király kategóriában, 100 m gyorsúszásban. Ennek minden percét élvezni kell. De valószínűleg így vannak ezzel a női 4x200 m gyorsváltó tagjai is, akik szintén ott vannak a legjobb nyolc között a hajnali programban. Elődöntőt úszik még Telegdy Ádám 200 méter háton és Cseh László 200 vegyesen. Bízunk a döntőbe jutásban, de lehet, hogy Lacinak ez lesz élete utolsó futama...
A 12 órakor kezdődő második felvonásban Késely Ajna száll medencébe 800 méter gyorson (12:22), 50 m pillangóban pedig a friss olimpiai bajnok Milák Kristóf és Szabó Szebasztián (12:59). A visszalépés helyett leússza a 200 m hátat Hosszú Katinka (13:13), a következő előfutamban pedig Burián Katalin (13:16) ugrik medencébe, végül a 4x100 m mix vegyes váltó kísérli meg a döntőbe jutást (13:21). Ezeket az Eurosport 2-n zajló teniszközvetítés közben lehet majd látni.

Kapás Boglárka

Fotó: Eurosport

KÉZI- ÉS VÍZILABDA, NŐI TŐR CSAPAT

Két vereség után az utolsó szalmaszálba kapaszkodik csütörtökön a női kézilabda-válogatott. Az előzetesen biztosnak tűnő erőviszonyok kissé felborultak, de az biztos, hogy a Magyarország – Orosz olimpiai csapat találkozót - Rév Dániel közvetítésében - az Eurosport 2-n azért mindenképpen megmutatjuk. A 12:30-kor kezdődő mérkőzésbe a párhuzamosan zajló tenisz mellett kapcsolódunk be, majd váltunk át folyamatosan kézilabdára.
A magyar férfi vízilabda-válogatott egy esetleges győzelemmel a Dél-afrikai Köztársaság ellen bebiztosítaná a negyeddöntős szereplést. A meccset magyar idő szerint hajnali háromkor rendezik, aki azonban inkább aludni szeretne, 15:30-kor, közvetlenül a női kézisek meccse után felvételről megnézheti az Eurosport 2-n.
A szerdai csodálatos kardcsapat bronzérem után újabb vívószámban vagyunk érdekeltek. A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida összetételű női tőrcsapat már a legjobb 8 között megkapta a címvédő olasz válogatottat. Ha mégis sikerül továbbjutni, az elődöntőt az Eurosport 2-n 6:55-kor már élőben közvetítjük. A kommentátor ezúttal is Horváth Mariann lesz.

TOVÁBBI MAGYAR SZEREPLÉSEK

Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egy pár evezés elődöntőjében, Major Veronika a női sportpisztoly selejtezőjében áll rajthoz. Cirjenics Miklós a cselgáncsozók 100 kg-os mezőnyében lép tatamira. A tornász Kovács Zsófiának a női egyéni összetett fináléban 12:50-től lehet szurkolni.
Vitorlázásban is várható magyar résztvevő: Cholnoky Sára és Berecz Zsombor szeli a szerdai habokat.

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

A negyeddöntőkhöz érkezik a férfi, az elődöntőkhöz pedig a női egyes tenisztorna. Az Eurosport 2-n Szántó Petra vár mindenkit magyar idő szerint reggel 8:00 órától. Először a Belinda Bencic – Elena Rybakina, majd a Novak Djokovic – Kei Nishikori mérkőzést láthatjuk, de ne feledkezzünk el a Pablo Carreno Busta – Daniil Medvedev összecsapásról, vagy a másik, kelet-európai női elődöntőről, az Elina Svitolina – Marketa Vondrousova összecsapásról.
12:45-től Horváth Mariannal élőben közvetítjük az Eurosport 1-en női egyéni összetett tornaversenyt. Simone Biles visszalépésével nyíltabbá és élesebbé vált a verseny. Ugyanezen a csatornán a reggeli órákban kajak-kenu szlalom, 11:15-től pedig ökölvívás látható, érdemes lesz egész nap az Eurosporttal tartani.
A csapatjátékok közül ajánljuk délután 3-től az 1-es csatornán az Egyesült Államok – Törökország női röplabda mérkőzést, aki pedig este ér rá, annak az 1-esen 19:00 órától Várhegyi Ferenc segítségével összefoglaljuk a nap legfontosabb cselgáncs-eseményeit, a 2-esen pedig látható lesz a nap egyik érdekesnek ígérkező találkozója, a Spanyolország – Argentína a férfi kosárlabda-mérkőzés.
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3180454.jpg
Olympic Games 2020
Adósságtörlesztés Hosszabbítás módra
11/08/2021 17:01
Olympic Games 2020
Az olimpiák történetének legszorosabb küzdelmét hozta a két szuperhatalom csatája
11/08/2021 11:30