Íme, az utolsó napi ajánlónk az Eurosport olimpiai adásairól.

Elérkeztünk a tokiói olimpia utolsó, 16. játéknapjához, még vasárnap is rengeteg minőségi szórakozásban és nagy izgalmakban lesz részünk.
A nap egyetlen magyar érdekeltségű eseménye a magyar férfi vízilabda-válogatotthoz kötődik, amelyet mindenki a fináléba várt, amikor kiderült, hogy a görög csapat lesz az ellenfele az elődöntőben. Mindenki, kivéve a görögöket, akik rácáfoltak az előzetes várakozásokra, és remek játékkal legyőzték az egyszer sem vezető, és hatalmas lehetőséget elszalasztó Märcz-csapatot.
Olympic Games 2020
Balettozva készült Tokióra az olimpiai bronzérmes különc bokszoló
19/10/2021 18:10
Amelynek így a bronzmérkőzés jutott, ahol a szerbektől egygólos vereséget szenvedő spanyol válogatott vár a mieinkre. Ez a két csapat játszotta a tavalyi budapesti Európa-bajnokság fináléját, akkor Nagy Viktorék lettek az aranyérmesek. Az Eurosport olimpiai előzetesében magyar-spanyol döntőt vártunk, bronzmeccs lett belőle. Peking óta nem voltak érmesek olimpián Varga Dénesék, most megint azok lehetnek. (Eurosport Player, 6:40)

Jansik Szilárd a legjobbak közé tartozott eddig - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Other Agency

Az Eurosport 1-en éjjel 3-kor pályakerékpárral kezdünk, ahol győztest avatnak női sprintben, férfi keirinben és női omniumban, egy öt számból álló összetett versenyben. Rév Dániel és Lantos András lesz a két kommentátor. 7:00-tól ökölvívás következik, Várhegyi Ferenc tolmácsolásában négy döntőt is láthatunk. 9:00-tól a kézilabda veszi át a főszerepet, a női aranycsatában a riói párharc ismétlődik meg, az elődöntőben a svédeket legyőző Franciaország a norvégokat felülmúló oroszokkal mérkőzik meg, öt éve utóbbiak nyertek.

Női kézilabda: Norvégia-Orosz Olimpiai Bizottság

10:00-tól kiderül, hogy a címvédő Szerbia, vagy a férfi vízilabdatorna abszolút meglepetéscsapata, Görögország lesz-e az aranyérmes, amely még sosem állt dobogón olimpián. Most biztosan ott lesznek majd Angelos Vlachopoulosék, akik meglepnék a rutinos szerbeket is.

Vízilabda: Szerbia - Spanyolország - Elődöntő - Összefoglaló

Dejan Savic Rióban győztes legénysége ebben az összetételében még utoljára nyerne egy nagy tornát, és nagyobb küzdő nincs ebben a mezőnyben Filip Filipovicéknál, ezt éppen a komolyabb hátrányból megnyert elődöntőben is igazolták. A szerbek az esélyesebbek, de az elődöntőben sem a görögök voltak azok, aztán történt, ami történt.
12:50-től már a záróünnepség következik, amelyen a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi majd a magyar zászlót. Rév Dániel és Szántó Petra magyar kommentárjával zárhatjuk le az élő tokiói eseményeket, a nap összefoglalója 17 órakor szerepel a programunkban.
Az Eurosport 2-n éjjel 3-kor a női röplabda bronzmeccsével rajtolunk, Dél-Korea és Szerbia részvételével. 4:20-kor a nem marad, csak a sportág változik, női kosárlabdában is bajnokot avatnak. A sorozatban hetedik (!) ötkarikás aranyukra hajtó amerikaiak az óriási meglepetésre idáig eljutó, házigazda japánokkal futnak össze. Bodnár Gergő kiálthatja majd világgá 99%-os bizonyossággal azt, hogy Sue Bird és Diana Taurasi már ötszörös olimpiai bajnok.

Tokió 2020 - United States of America (79) - Serbia (59) - Kosárlabda – Olimpiai főhírek

Ezután, 6:30-tól ismét röplabda következik, a női fináléban is szerepet kapnak az amerikaiak, akik a brazilokkal küzdenek meg az első helyért. Buzás Gábor duplázik, mert az elődöntővel együtt ezt is ő közvetíti.
Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy van Eurosport 4K csatornája, még jobb minőségben követheti figyelemmel a pályakerékpár, a röplabda, a kézilabda és a záróünnepség eseményeit.
Az Eurosport Playeren ezeken kívül a hagyományosan az olimpia utolsó napjára eső férfi maratont és ritmikus sportgimnasztika döntőt (csapat összetett) is nézhetünk, ahogy a férfi vízilabda helyosztók közül az 5. helyért vívandó Horvátország-Egyesült Államok és a 7. pozícióért sorra kerülő Olaszország-Montenegró párharcot is megtekinthetjük.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben a legfontosabb sporthíreket, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3180454.jpg
Olympic Games 2020
Várható volt: A paralimpiáról is kizárják a nézőket
16/08/2021 13:18
Olympic Games 2020
Adósságtörlesztés Hosszabbítás módra
11/08/2021 17:01