A július 23-án kezdődő tokiói olimpián szereplő sportolók több mint nyolcvan százaléka oltott lesz a koronavírus ellen - számolt be róla a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra (NOB) hivatkozva az insidethegames portál.

Az ötkarikás hírekre specializálódott honlap Christophe Dubit, a NOB illetékes ügyvezető igazgatóját idézi, miszerint a legutóbbi adatok szerint az olimpikonok 74 százalék volt már beoltva, és ez a szám másfél hónap múlva meghaladja majd a 80 százalékot.
Dubi jelezte, becslésről van szó, mert még több sportágban nem dőlt el véglegesen, kik indulnak Tokióban. Ugyanakkor minden ország olimpiai bizottságával, illetve a sportolókkal tartják a kapcsolatot, hogy a NOB tud-e segíteni az oltakozásban.
Olympic Games 2020
Tüntetés, sortűz, eltiltások; és a ritka levegő, ami új dimenzióba repítette az atlétikát
TEGNAP 16:48
Japánban a lakosság csupán 3,9 százaléka kapott oltást a Covid-19 ellen - körülbelül 4,9 millió ember -, és a szervezők keményen dolgoznak azért, hogy az olimpia ne veszélyeztesse a japánok egészségét. Az országot eddig elkerülte a járvány nagy hulláma, ezzel együtt több mint 760 ezer megbetegedést és 13 600-nál is több halálesetet regisztráltak. Tokióban és más prefektúrákban továbbra is egészségügyi vészhelyzet van érvényben június 20-ig.
A rendezést nagyon sokan ellenzik a szigetországban attól félve, hogy a pandémia miatt növekedni fog az esetszám és leterhelt lesz az egészségügyi rendszer.
A tokiói olimpiát eredetileg tavaly bonyolították volna le, de a járvány miatt egy évvel elhalasztották.
MTI
Olympic Games 2020
Erősen hajráztak a magyar öttusázók, hamarosan döntenek az olimpiai nézőszámról
TEGNAP 16:02
Olympic Games 2020
Egy világsztár lopta el az olimpiai zászlót Tokióban
11/06/2021 12:30