A tervek szerint még Phjongcshangban, a téli olimpia idején megkapják bronzérmüket az orosz kettős kizárása miatt utólag előrelépett norvég curling vegyespáros tagjai.

A Kristin Skaslien, Magnus Nedregotten duó 8-4-re kikapott a férj-feleség Alekszandr Kruselnyickij és Anasztaszija Brizgalova alkotta kettőstől az ötkarikás játékokon idén debütált szám múlt hét keddi bronzmérkőzésén.
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt csütörtököm megfosztotta bronzérmétől az orosz párost, miután Kruselnyickij mintájában vasárnap a vérkeringést segítő meldonium nyomaira bukkantak. Kruselnyickij és Brizgalova megállapodtak abban, hogy visszaadják érmüket.
Olimpiai Játékok
A WHO továbbra is bizakodó
4 ÓRA
"Reméljük, hogy még a vasárnapi záróünnepség előtt lesz egy ünnepélyes ceremónia a bronzérmeseknek" - mondta pénteken Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője. Hozzátette, konkrét időpontról még nem tud beszámolni.
Kruselnyickij pozitív tesztje azért különösen pikáns, mert az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, "Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel.
Ez a jelzés szerepel az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.
MTI
Olimpiai Játékok
Újabb olimpiai kvóta, ezúttal tekvandóban
20 ÓRA
Olympic Games 2020
Amikor falábbal is háromszoros olimpiai bajnok lehettél
06/05/2021 12:33