Azt hiszem mi itt Magyarországon már túl vagyunk azon, hogy napi szinten rácsodálkozzunk a ruhaipar "elkínaiasodására". Talán nem ez a helyzet még a világon mindenhol, de hamarosan Brazília is bekerülhet a milliárdos ázsiai ország "hálójába". Előjelnek mindenesetre megteszi az a minapi bejelentés, amely szerint a 2016-os riói olimpia hivatalos ruházatát a 361 névre hallgató kínai ruházati konszern szállítja majd le.
A 106.500 hivatalos szereplő (technikai stáb, önkéntesek, teszt versenyek személyzete, fáklyaváltó futói, stb.) számára a kínai cég jövőre kezdi majd el gyártani a formaruhákat. A megállapodás pénzügyi részleteit egyelőre egyik fél sem hozta nyilvánosságra. A 2003-ba alapított 361 a 2010-es és 2014-es Ázsia Játékoknak, valamint az idei nankingi ifjúsági olimpiának is az egyik fő támogatója volt, logójuk pedig már több nagy világversenyen is feltűnt. Az általuk szponzorált sportolók között pedig már olyan nemzetközi klasszisok is megjelentek, mint a kiváló úszó, Sun Yang.
A 361 lett a riói olimpia első kínai támogatója (a brazil piacra idén májusban léptek be) és egyben a cég számára is újdonság, hogy most már olimpiai szponzorként építhetik tovább márkanevüket. A Folha de Sao Paolo nevű brazil újság úgy tudja, hogy a mostani szerződés része a 361 latin-amerikai expanziós politikájának, amelynek keretében a következő években - csak Brazíliában - 15 millió dollárt ruháznak be a térségbeli fejlesztéseikbe. A 361 tíz irodát és Rio Grande do Sulban egy logisztikai központot is nyit majd Brazília déli részén, hamarosan pedig jelentős gyártási kapacitást is telepíthet a régióba.
Olimpiai Játékok
A leforduló szemüveg, Milákék nagy jelenete, meg egy hasas gáton
9 ÓRÁJA
A riói olimpia ruháinak dizájnját idén decemberben véglegesítik, a gyártás jövő májusban kezdődhet el az ötmilliárd dolláros éves forgalommal rendelkező kínai cég gyáraiban.
Olympic Games 2020
Az Eurosport 8. napi adása - a gigászok egyperces csatája, amiért megéri felkelni
EGY NAPJA
Olympic Games 2020
Köszönjük Cseh Laci! - befejezte a legenda, bombameglepetés a tenisztornán
TEGNAP 16:02