A japán kormány eltökélt az olimpiarendezésben és tízezer orvost, illetve ápolót toboroz a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói játékokra.


Hasimoto Szeiko, az olimpiáért felelős miniszter kedden, a parlamentben azt mondta: a jelentkezők mindegyikének körülbelül öt napot kell majd dolgoznia az esemény ideje alatt. Az ellenzék bírálta a javaslatot a koronavírusos esetek számának emelkedése és az egészségügy leterheltsége miatt.
A szigetországban jelenleg nő a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány ezzel együtt kitart amellett, hogy nyáron - július 23-tól - megrendezik az olimpiát. Az esemény támogatottsága folyamatosan csökken a lakosság körében.
Peking 2022
A tokióinál sokkal komolyabb covid-szigor várható a pekingi téli olimpián
21 ÓRÁJA

tokio4.jpg

Fotó: Eurosport

A szervezők azon dolgoznak, hogy biztonságosan le tudják bonyolítani a játékokat még ilyen körülmények között is. Az olimpiára mintegy 200 ország körülbelül 11 ezer sportolóját várják. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy a versenyekre nézők előtt kerülhet-e sor, vagy zárt kapusak lesznek.
A legfrissebb hírek szerint Florida állam jelezte, hogy ha Japán mégis visszalép, szívesen otthont ad az olimpiának. Jimmy Patronis, az amerikai állam pénzügyminisztere levelet írt Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, s ebben jelezte: még elegendő idő áll rendelkezésre, hogy a NOB felmérje náluk a terepet. Azzal érvelt, hogy Florida az oltás terén jól áll és a pandémia idején is rendezett sporteseményeket.
Az államban a járvány közel egy éve alatt több mint 25 ezer halálesetet regisztráltak, Japánban mintegy ötezret.
MTI
Peking 2022
Irány Peking! A lány, aki a nyári és a téli olimpiák történetébe is beírta a nevét
TEGNAP 19:53
Peking 2022
Irány Peking! A lány, aki a nyári és a téli olimpiák történetébe is beleírta a nevét
24/10/2021 14:30