A Magyar Olimpiai Bizottság szurkolói márkája, a

Magyarock

 legújabb videójában a frissen kvótát szerzett magyar női vízilabda-válogatott erőssége, Gurisatti Gréta és a tokiói paralimpiára készülő édesapja, a sportlövő Gurisatti Gyula tesztelte, hogy mennyire ismerik egymást és önmagukat. Lenyűgöző az a szeretet, humor és önirónia, ahogyan beszélnek egymásról és egymással.


Az Európa-bajnoki bronzérmes, a Dunaújvárossal háromszoros Magyar Kupa-aranyérmes, LEN-kupa-győztes, Európai Szuperkupa-győztes vízilabdázó, Gurisatti Gréta a magyar válogatott három legjobb játékosának egyike. Tavaly a budapesti Európa-bajnokság elődöntője 4 perc 8 másodpercig tartott számára, mert ujjsérülést szenvedett, Bíró Attila csapata már őt nélkülözve nyerte meg a sokáig emlékezetes bronzmérkőzést a hollandokkal szemben. Gréta azóta a harmadik Magyar Kupáját is megnyerte a DFVE-vel, a múlt héten pedig Triesztben harcolta ki a magyar nemzeti együttes tagjaként az olimpiai szereplés jogát. A 24 éves pólós élete első olimpiai szereplésére készül Tokióban. 
"Minden este, lefekvés előtt vízilabdáztam fejben" - Gurisatti Gréta visszatért ujjsérülése után | Eurosport
A januári budapesti vízilabda Európa-bajnokság magyar-spanyol elődöntőjén szenvedett ujjsérülést Gurisatti Gréta, aki a csodálatos emlékű bronzmérkőzést csak a kispadon szurkolhatta végig. Másfél hónap elteltével a héten játszott újra tétmeccset klubcsapatával, a Dunaújvárossal, ráadásul három napon belül hármat. Honlapunk a középső parti, az UVSE-vel vívott csúcsrangadó után kérdezte őt az eltelt időszakról, a címvédővel szemben elveszített derbiről és az olimpiai selejtezőről.
Olimpiai Játékok
A világ legcukibb állata olimpiai kabalafigura lehet
04/04/2022 18:25
Nem az első paralimpiáján vehet majd részt édesapja, Gurisatti Gyula, aki búvárúszóként 1982 és 1999 között volt a magyar felnőtt válogatott keret tagja. Uszonyos úszásban többszörös magyar bajnok, tájékozódási búvárúszásban világ - és Európa-bajnoki címet nyert. 1999-ben egy szörnyű uszodai baleset következtében, egy búvárpalack felrobbanása után, mindkét lábát elveszítette térd alatt. A sportlövészettel ezután kezdett aktívan foglalkozni, 2007-től a parasportlövők válogatott kerettagja, a pekingi, a londoni és a rió paralimpián is versenyzett.
A MOB szurkolói márkájának, a Magyarocknak a legfrissebb videójában ők szerepelnek együtt, apa és lánya. Nem csak a sportról szól ez a poénokban bővelkedő beszélgetés, amelyből árad a szeretet és az önirónia, meg a rengeteg nevetés, sőt, röhögés. 
"Próbáltam az életre úgy felkészülni, hogy ha abbamarad a sport, akkor tudjak mihez nyúlni, hogy több lábon álljak majd." - vezette fel a párbeszéd érdemi részét Gurisatti Gyula, mire Gréta nevetve megjegyezte, hogy "ehhez képest eggyel se."  És ebben a tónusban zajlik az egész móka, egymással poénkodik végig remek hangulatban apa és lánya. "Azt tudni kell, hogy Grétának minden kiesik a kezéből. Tehát ő olyan, mint egy tank. Amilyen jól vízilabdázik, a koordinációja a szárazföldön elveszik." - mesélte Gurisatti Gyula
Keszthelyi Rita a sztratoszférába tartozó pólós, ha rajta kívül lesznek még űrturistáink, meglesz az olimpiai érem | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott egy váratlan vereséget leszámítva hibátlanul teljesítette a trieszti olimpiai selejtezőtornát. Már a döntőbe jutással megszerezte a tokiói kvalifikációt, ráadásként Hollandiát is legyőzte a fináléban. Éppen a két utolsó mérkőzésén játszott a legjobban Bíró Attila csapata, az annyira óhajtott olimpiai éremért várhatóan azt a teljesítményt kell majd sorozatban minél többször megismételnie.
Megtudhatjuk, melyikük volt a rosszabb gyerek, hogy ki szokott többet énekelni, ki nyerné az egymás elleni szkanderpárbajt, ki hagyja a hűtőben az üres tejesdobozt, és hogy ki kiabál a tévével, ha magyar meccseket néz. A Gurisatti család ahová tudja, elkíséri Grétát a vízilabda-mérkőzésekre, és nem csak belföldön, például a 2018-a barcelonai Európa-bajnokságra is elkísérték őt.
"Nem tudom elviselni az igazságtalanságot. Engem vezettek már ki meccsről. Öt perc után a legjobb játékosunk ki volt pontozódva, bekerült a Gréta. Beúszik, még hozzá se ért a labdához, már fújnak ellene faultot, kiállítják. Kiáll, utána fölrakja a bíró a fehér zászlót, hogy visszajöhet, visszajön. A vezetőbíró azt mondja, hogy még nem rakták fel a fehér zászlót, véglegesen kiállítja Grétát úgy, hogy azt mondja, hogy ez már a harmadik kiállítása volt, holott csak a második, utána nem játszhatott többet. Utaztam két és fél órát, és nem volt 30 másodpercet vízben, csaltak. Mondtam, hogy ki is megyek, mert 'az orroddal törlöm fel majd a betont'." 
- mesélt el egy vízilabdás sztorit 
Gurisatti Gyula
Az ő története önmagában is lenyűgöző, hát még azzal együtt, hogy mennyire inspirálja a lányát, az egyik legjobb magyar vízilabdázót, Gurisatti Grétát. Nagyot szólna, ha mindketten ott lehetnének a tokiói olimpián, illetve paralimpián, és érmet szereznének.
Olimpiai Játékok
Korábbi olimpiai bajnokokat is elértek az Oroszország elleni szankciók
27/03/2022 18:55
Olimpiai Játékok
“Ez beteg” - beleszálltak a társaik a Putyinnal parádézó orosz sportolókba
21/03/2022 18:15