Annastacia Palaszczuk, Queensland állam kormányfője kedden jelentette be, a kormányzat ezzel a NOB által megadott határidőn belül megerősítette, hogy Queenslanddel közösen finanszírozza az ötkarikás eseményhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket.

"Köszönöm Scott Morrison miniszterelnök úrnak, hogy ilyen gyorsan reagált, mert a legfontosabb az volt, hogy tartani tudjuk a határidőt" - jelentette ki Palaszczuk.
A NOB februárban jelentette be, hogy Brisbane-t részesíti előnyben a 2032-re pályázók közül, célzott párbeszédet folytat az ausztrál várossal, és akár az is lehetséges, hogy már idén júliusban neki ítéli a rendezést. Ezt a 2032-es olimpia iránt érdeklődő országok és városok többsége "meglepő döntésnek" nevezte.
Olympic Games 2020
Amikor falábbal is háromszoros olimpiai bajnok lehettél
21 ÓRA
Eddig Újdelhi, Jakarta, Isztambul, Szentpétervár, két kínai város, Csengtu és Csungking, valamint Észak-Rajna-Vesztfália és Doha is jelezte, április 1-jén pedig Szöul és Phenjan jelentette be, hogy közösen pályázik a 2032-es eseményre. A pályázati kérdés átgondolására és körültekintő mérlegelésére a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége január 27-én döntött a Budapest 2032 Bizottság létrehozásáról, amelynek alakuló ülése február 23-án volt.
Ez az első alkalom, hogy a NOB nem írt ki pályázatot a rendezésre, ami bejelentése szerint újabb erőfeszítés az ötkarikás játékok olcsóbbá tételére.
A koronavírus-járvány miatt tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik.
Forrás: MTI
Olympic Games 2020
Női súlyemelő lehet az olimpiák első transznemű sportolója
EGY NAP
Olympic Games 2020
Komoly veszélyben a tokiói olimpia egyik legnagyobb párharca
05/05/2021 07:45