Átvette az 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az első helyért járó aranyérmeket a Phjoncshangi téli olimpián. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba négyesnek Schmitt Pál adta át az érmeket. 

A négyes tagjai továbbra sem fogynak ki a poénokból, amíg egy nappal korábban a kangnungi jégcsarnokban a Usain Bolt jamaicai sprinter védjegyévé vált beállással szórakoztatták a közönséget, addig ezúttal lassított felvételt imitálva léptek fel a dobogó tetejére.
Az olimpiai érem átadását követően lejátszották a Himnuszt és felvonták a magyar zászlót a hideg és hószállingózás ellenére néhány ezres publikum előtt.
Olimpiai Játékok
A WHO továbbra is bizakodó
4 ÓRA
"Egy perccel előtte találtuk ki. Azt akartuk ezzel szimbolizálni, hogy milyen lassú és nehéz úton jutottunk el idáig" - mondta Liu Shaolin Sándor az éremátadás előtti vicces jelenetről.
A 9,25 centi átmérőjű, átlósan csíkozott aranymedál 586 gramm súlyú. A hátoldalán a phjongcshangi olimpia emblémája, illetve a versenyszám sportága és megnevezése látható. Az érem ezüstből van, amelyet hat gramm arannyal vontak be.
Magyarország először nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében, korábban két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött, legutóbb a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros volt második az 1980-as, Lake Placid-i játékokon.
MTI
Olimpiai Játékok
Újabb olimpiai kvóta, ezúttal tekvandóban
20 ÓRA
Olympic Games 2020
Amikor falábbal is háromszoros olimpiai bajnok lehettél
06/05/2021 12:33