"Reméljük, hogy megvalósulhatnak az olimpiai játékok. Sok sporteseményt és bajnokságot láthattunk, amely az elmúlt fél évben biztonságosan lezajlott, nézők nélkül, a sportolók számára különös körülmények között" - nyilatkozta Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.
Megjegyezte, hogy az olimpia összetettebb esemény, mert nagyon sok különböző helyszínen zajlanak a versenyek. Meglátása szerint ez a logisztika és a kockázatkezelés tesztje lesz.
Bízunk benne, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a tokiói városvezetés megfelelő döntéseket hoz a kockázatok lehető leghatékonyabb kezelése érdekében.
Olimpiai Játékok
India több városban rendezné meg a 2036-os olimpiai játékokat
11/10/2021 10:46
Hozzátette, hogy a WHO nem tett ajánlásokat a maximális nézőszámra vonatkozóan, mert ez az aktuális járványhelyzettől függ majd.
Pénteken harmadszor is meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban, alig két és fél hónappal az olimpia kezdete előtt.
A szervezők márciusban jelentették be, hogy külföldi nézők és önkéntesek nem utazhatnak Japánba, arról pedig júniusban döntenek, hogy hány néző lehet jelen be a versenyhelyszíneken.
MTI
Olimpiai Játékok
Attila, a Sas, tigrisek, kecskék és nehezen értelmezhető figurák: a sport legállatibb kabalái
04/10/2021 19:27
Olimpiai Játékok
Úgy tűnik, senki sem dobhatja oda többé a bugyiját a sportolóknak Kínában
01/10/2021 12:09