A rekordszámú koronavírus-fertőzés ellenére a menetrendnek megfelelően folytatódnak a nyári olimpia előkészületei Tokióban.


A japán fővárosban először ugrott az új fertőzöttek napi statisztikája 1500 fölé, szerdán ugyanis 1591 fővel nőtt az esetszám. Szuga Josihide miniszterelnök csütörtökön várhatóan rendkívüli állapotot hirdet ki Tokió térségében, amely a hírek szerint egy hónapig tart majd. A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ötkarikás játékokkal kapcsolatos szervezőmunka terv szerint zajlik tovább.

Tokio2020.jpg

Fotó: Eurosport

Olimpiai Játékok
A NOB nem változtat álláspontján, de a wimbledoni szankciót túlzásnak tartja
12/08/2022 - 11:44
A metropoliszban legutóbb tavaly áprilisban hirdettek rendkívüli állapotot, amelyet később az egész országra kiterjesztettek, majd májusban felfüggesztettek. Az európai országokban tapasztalt teljes lezárásra azonban nem került sor a pandémia kezdete óta.
Az intézkedések részeként az éttermeket korábbi zárásra kérték, az állampolgárokat pedig lehetőség szerint otthoni munkavégzésre bíztatták. Szabályszegés miatt eddig egyetlen büntetésre sem került sor, a japán kormány az emberek önkéntes jogkövetésére alapoz. A 127 milliós lakosság nagy része arcmaszkot hord, de az év végi ünnepek alatt komoly zsúfoltság alakult ki a bevásárlóközpontokban és a szórakozóhelyeken, illetve a tömegközlekedés járművein.
MTI
Olimpiai Játékok
Kilenc sportág van még versenyben, hogy ott lehessen a 2028-as olimpián
08/08/2022 - 11:13
Olimpiai Játékok
9 magyar érem egy nap alatt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon
26/07/2022 - 18:57