Thomas Bach megítélése szerint Peking felkészülten várja a 2022-es téli olimpiát.


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a szervezet honlapján közzétett újévi üzenetében úgy fogalmazott: "Látjuk kínai partnereink és barátaink elkötelezettségét és elszántságát, már minden olimpiai helyszín készen áll a világ legjobb sportolóinak fogadására."
A koronavírus-járvány miatt törölték a 2022-es téli olimpia tesztversenyeit Pekingben | Eurosport
A 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) úgy határozott, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a 2020-21-es szezonra tervezett olimpiai tesztversenyeket nem rendezik meg Pekingben. A döntés az alábbi eseményeket érinti: Freestyle sí, snowboard és freeski világbajnokság, február 18-28. Síugró kontinentális kupa, január 27-28.
Olympic Games 2020
Újabb nap, amikor a többiek Milák Kristóf hátát nézhették
EGY ÓRÁJA
Bach hasonlóképpen dicsérte a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia házigazdáit.
"Csak köszönet illeti japán barátainkat óriási elkötelezettségükért és elszántságukért" - jelentette ki a NOB elnöke, aki megismételte korábbi minősítését, amely szerint Tokió továbbra is a történelem legjobban felkészült olimpiai városa.
A tokiói ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik. A pekingi téli olimpia időpontja: 2022. február 4-20.
MTI
Olympic Games 2020
Az Eurosport 3. napi adása: döntőt úszik a 4x100-as gyorsváltó, bemutatkozik a női pólóválogatott
17 ÓRÁJA
Olimpiai Játékok
Olimpiai bajnoknak hitte magát a másodikként célba érő kerékpáros
TEGNAP 11:49