Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ennyit kapott Fury a Wilder elleni győzeleméért

Eurosport
Eurosport

Frissítve 11/10/2021 - 14:10 GMT+2

A győztes brit Tyson Furynak mintegy 37 és fél millió dollárt hozott győzelme az amerikai Deontay Wilder elleni profi nehézsúlyú címmeccsen, amelyet a felek a hétvégén vívtak Las Vegasban a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övéért.

Tyson Fury

Fotó: Getty Images

A helyi idő szerint szombat esti csatát Fury a 11. menetben, kiütéssel nyerte, megvédve titulusát, amelyet tavaly februárban szintén KO-val szerzett meg amerikai riválisával szemben.


Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.
A Sportskeeda úgy tudja, a mostani összecsapás bevételein 60:40 százalékos arányban osztoztak a felek, így a brit bokszolónak a címmérkőzésért eleve garantáltan 30 millió, míg Wildernek 20 millió dollár járt. Ehhez jött hozzá a fizetős tévécsatornák közvetítési díjaiból befolyt summa, amely a hírportál kalkulációja szerint a világbajnoknak további hét és fél milliót, míg az amerikainak ötmilliós pluszt hozott.
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 09: Tyson Fury (top) reacts after knocking down Deontay Wilder in the third round of their WBC Heavyweight Championship title fight at T-Mobile Arena on October 09, 2021 in Las Vegas, Nevada.
Harmadik ringrandevújukon a 33 éves Tyson Fury profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlene, míg a 35 éves Wilder összmérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és immár két vereség.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés