Kovács István távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjáról

Az 51 éves Kovács az M1-nek szombaton megerősítette, hogy közös megegyezéssel elköszönt az IBA-tól, de részletekkel nem szolgált.
Tavalyi kinevezésekor nagy megtiszteltetésnek, egyben óriási felelősségnek nevezte, hogy főtitkárként dolgozhat Umar Kremlev elnök mellett. A sportági világszövetség - mondta akkor - "olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön".
Ökölvivás
Van az a pénz - csilliárdokért újra érdekelné a boksz a visszavonult nehézsúlyú klasszist
19/06/2022 - 05:28
Az azonnali hatállyal távozó Kovács helyét ideiglenesen a 62 éves, közgazdász végzettségű görög George Jerolympos vette át, aki évek óta foglalkozik felső szintű sportigazgatással, és többek között a 2004-es athéni olimpia szervezőbizottságának igazgatója volt - írta a portál, hangsúlyozva, hogy az IBA jelenleg a sportág olimpiai jövőjéért küzd, miután kihagyták a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás programból.
A nemzetközi szövetség - akkor még AIBA - már a 2020-as tokiói játékokon sem játszott szerepet, mivel a NOB megfosztotta az olimpiai ökölvívótorna lebonyolítási jogától. Mi több: az IBA májusi elnökválasztó kongresszusa után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság változatlan aggályainak hangot adva bejelentette, hogy az IBA nem szervezheti meg a 2024-es párizsi olimpia boksztornáját sem.
A tavaszi IBA-kongresszuson az orosz Umar Kremlevot négy évre újraválasztották elnöki tisztében, miután összes potenciális ellenfelét, így legfőbb riválisát, a holland Boris van der Vorstot is az esemény előestéjén alkalmatlannak nyilvánították a jelöltségre. A holland fellebbezett, és a Sportdöntőbíróságnál megnyerte ügyét, az IBA igazgatótanácsa pedig e hónap elején bejelentette, újabb rendkívüli kongresszust tart. A tisztújítás Jerevánban lesz, várhatóan szeptemberben.
(MTI)
Ökölvivás
Újabb magyar bronzérem az Eb-n
29/05/2022 - 15:42
Ökölvivás
Veres Roland bronzérmes az ökölvívó Eb-n
29/05/2022 - 12:09