A Reuters beszámolója szerint az aktív sportolóként a vasököl becenévre hallgató Vitali szükség esetén hajlandó lesz fegyvert fogni, hogy testvére oldalán védje hazáját a túlerőben lévő orosz hadsereggel szemben.
„Nincs más választásom, ezt kell tennem. Harcolni fogok. Hiszek Ukrajnában, hiszek az országomban, és hiszek az itt élő emberekben” – idézi a WBO és WBC korábbi nehézsúlyú világbajnokát a Reuters.
Addig viszont polgármesterként a város működésének megszervezése a feladata, is mint elmondta, a rendőrséggel és a hadsereggel azért küzdenek, hogy fenntartsák az alapvető szolgáltatásokat, mint a víz, a gáz és a villany ellátást a városban.
Ökölvivás
A visszatérésen gondolkodik Volodimir Klicsko
25/04/2022 12:54
Öccse, a 41 éves Wladimir egy hónappal ezelőtt önkéntesnek jelentkezett, mert mint elmondta, annyira szereti hazáját, hogy egyszerűen nem tehetett másképp.
„Az ukrán emberek erősek, és hűek lesznek önmagukhoz ebben a borzalmas megpróbáltatásban. Az emberek ragaszkodnak az önállósághoz és a békéhez. Ezek az emberek az oroszokat testvéreiknek tartják. Nem akarnak háborút. Az ukrán emberek a demokráciát választották. De a demokrácia egy törékeny rendszer, ami nem tudja megvédeni magát. Ehhez kell a polgárok akarata és elszántsága. Demokraták nélkül nincs demokrácia” - írta a közösségi médiában a WBA, az IBF és a WBO korábbi nehézsúlyú bajnoka.
A két boxoló-legenda üzenete a világnak:
Ökölvivás
Klitschko: Semmi gondom az orosz sportolókkal, annál több Putyinnal
09/03/2022 13:20
Ökölvivás
Van az a pénz - csilliárdokért újra érdekelné a boksz a visszavonult nehézsúlyú klasszist
19/06/2022 05:28