Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Sírni kezdtem, és pánikba estem" - vérző orral mutatta be a kűrjét a belga lány a világbajnokságon

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/03/2024 - 15:54 GMT+1

Műkorcsolya-világbajnokság - A belga Nina Pinzarrone a 11. helyről várta a kűröket a vb-n, ahol amikor jégre lépett, világszerte azt találgatták a kommentátorok, hogy mi történhetett vele: bár be volt tamponálva, világosan látszott, hogy vérzett az orra. Pinzarrone a belga Sporza lapnak mesélt a montréali esetről a vb után.

Percekkel a kűrje előtt nem tudták elállítani az orrvérzését, mégsem lépett vissza a belga lány

A montréali műkorcsolya-világbajnokság alatt a belga Nina Pinzarrone többször is orrvérzéssel küszködött - a probléma az edzéseken, majd a legfontosabb pillanatban, közvetlenül a kűrjének bemutatása előtt, a bemelegítésnél is előjött. Mindössze nyolc perccel a korcsolyázása előtt még mindig ott tartottak, hogy egyszerűen nem akart elállni a vérzés.
"Sírni kezdtem és pánikba estem, szinte rohamot kaptam. Féltem kimenni a jégre, borzasztóan nagy volt a stressz. 'Vajon képes leszek erre?' - gondoltam. Szerencsére rengeteg támogatást kaptam a színfalak mögött" - mesélte Pinzarrone a Sporzának.
Az orvos ott, a helyszínen kiégette elekrokauterrel az orrában lévő eret, közvetlenül azelőtt, hogy a jégre lépett volna. "Sokkal jobban fájt, mint pár napja, hiszen ezúttal érzéstelenítés nélkül történt. Nagyon nem volt kellemes érzés, de ez volt akkor az egyetlen lehetőségem" - árulta el a műkorcsolyázó.
Vattával az orrlyukában ugyan, de Pinzarrone végül be tudta fejezni a kűrjét a vb-n, amit a Spartacus zenéjére mutatott be.
"Ez nem volt olyan egyszerű, mert csak a számon keresztül tudtam lélegezni. Ilyenkor még mosolyogni is nehéz. Elég nagy kihívás négy percig teljes erőbedobással korcsolyázni, ezúttal pedig ez még nehezebb volt. Mindent megtettem, beleadtam mindent, egészen a legvégéig, és úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest jól teljesítettem" - összegzett.
Pinzarrone végül a 15. helyen végzett, de azt mondja, nem csalódott a történtek miatt.
"Nem, nem bántam meg az eredményemet. Nem is lehetett volna ez sokkal jobb. Előre tudtam, hogy nem ez lesz életem legjobb teljesítménye, és már annak is örülök, hogy részt tudtam venni a vb-n, és nem léptem vissza".
Pinzarrone edzője, Ans Bocklandt pedig egyenesen le volt nyűgözve attól, amit a tanítványától látott.
"Csodálatra méltó, hogy a vb-n még így is képes volt bemutatni a kűrjét" - írta az Instagramon.
"A harmadik volt a csoportjában, a megfelelő felkészülés nélkül várta a kűrjét, vérző orral és vattával az orrlyukában. Még lélegezni sem tudott normálisan a programjában. A szövetség orvosi stábja mindent megtett, amit tudott nyolc perc alatt" - tette hozzá, majd kiemelte:
Nina, lenyűgöző, amit csináltál, ez még erősebbé fog tenni a jövőben.
Forrás: Sporza

A montreali műkorcsolya-vb női versenyében a győzelmet végül a címvédő Kaori Sakamoto szerezte meg, a japán lány így sorozatban harmadszor lett világbajnok.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés