A magyar páros csütörtöki produkciójára 106,66 pontot kapott, ami hárommal több, mint eddigi legjobbja, így a rövidprogramban elért 18. helyén négy pozíciót javítani tudott.
Ebben a számban 16 indulási jogot osztottak ki a 2022-es, pekingi téli olimpiára, de egy speciális számítás alapján, így a 14. hely önmagában nem volt garancia az indulási jog megszerzésére. A hazai szövetség (MOKSZ) honlapjának tájékoztatása szerint végül megváltotta repülőjegyét a kínai fővárosba a tavalyi Európa-bajnokságon 10. magyar egység.
Chtchetinina Ioulia a MOKSZ honlapjának a következőket mondta a verseny után:
Rostelecom Cup
Úgy tűnik, nem ezen a bolygón született a 15 éves orosz lány, aki tönkreverte a teljes női mezőnyt
TEGNAP 12:21
Soha nem voltam még ilyen ideges, mert a reggeli edzés nagyon rosszul sikerült. Mikor felmentem a szobába, elsírtam magam, kételkedtem abban, hogy menni fognak az elemek ma este. Leírhatatlan, amit a program végén éreztünk, az ilyen pillanatokért csináljuk ezt. Mindig emlékezni fogok erre az estére.
„Szerda este a rövidprogram eredményét nézegetve nehezen tudtam hinni abban, hogy így fogunk ma korcsolyázni. Életem legkeményebb versenye volt. A kűr után a remegés és a sírás kerülgetett bennünket” – fogalmazott Magyar Márk.

Világbajnokság, Stockholm: Mishina és Galliamov győztes produkciója

A tavaly Európa-bajnok Aleksandra Bojkova, Dmitrii Kozlovskii duó a rövidprogram után még az élen állt, ám csütörtökön már nem tudott ennyire kiemelkedően korcsolyázni, így végül meg kellett elégednie a bronzéremmel. A második helyen a 2017-ben és 2019-ben világbajnok kínai Sui Wenjing, Han Cong páros zárt.
Pénteken 10.52-től a jégtáncosok ritmustáncával folytatódik a vb (közvetítés 10.45-től az Eurosport 2-n), amelyben Yanovskaya Anna, Lukács Ádám magyar duó is érdekelt lesz, 18 órától pedig a női kűr következik, melyet az Eurosport 1-en láthatnak.
Eredmények, páros:
1. Anastasia Mishina, Aleksandr Galliamov (Oroszország) 227,59 pont
2. Sui Wenjing, Han Cong (Kína) 225,71
3. Aleksandra Bojkova, Dmitrii Kozlovskii (Oroszország) 217,63
...14. Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk 157,87
Rostelecom Cup
Anastasia Mishina és Aleksandr Galliamov egy majdnem hibátlan kűrrel nyerte a párosok versenyét
TEGNAP 11:14
Rostelecom Cup
A 15 éves Kamila Valieva tönkreverte a teljes női mezőnyt Szocsiban
28/11/2021 19:53