A nők rövidprogramját követően az orosz Anna Shcherbakova áll az élen a Stockholmban szerdán megkezdődött műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. Láng Júlia 30. lett a két visszalépés miatt 37 fős mezőnyben, így nem szerzett olimpiai kvótát.


A 17 éves magyar versenyző jól kezdett, a dupla Axel sikerült neki, a három- és kétfordulatos ugráskombinációjának második elemét már nem pörögte ki teljesen, a program végén pedig a tripla Lutz után letette a kezét a jégre, ugyanakkor forgásai jól sikerültek. A felnőtt világversenyen most debütáló Láng 54,20 pontot kapott a produkciójára, így 3,5 ponttal maradt le a kűrbe jutást jelentő 24. helyezettől.

Nem sikerült a kvóta, de nagy élmény volt a vb Lang Júliának |

Fotó: Eurosport

Grand Prix Espoo
A "kvadraisten" Európát is meghódíthatja - kövesd élőben a finnországi Grand Prix versenyt
25/11/2022 - 16:19
"Fantasztikus élmény volt, hogy itt korcsolyázhattam. Átgondolt program volt, ezt az is mutatja, hogy a forgásaim mind négyes szintűek lettek. Az, hogy a Lutzból rosszul érkeztem, sokat számított, de hiszem, hogy minden azért történik, hogy abból tanuljunk. Biztos vagyok benne, hogy az élet vissza fogja majd fizetni, és lesz még lehetőségem kijavítani ezt"
– mondta a magyar szövetségnek
Láng Júlia
, aki pályafutása legjobb rövidprogramjára négy ponttal többet kapott, tehát azzal tagja lenne a legjobb 24 mezőnyének.
A legjobbak közül a tavalyi Európa-bajnokság orosz ezüstérmese, Anna Shcherbakova kapta a legmagasabb pontszámot, közel két ponttal előzi meg a japán Rika Kihirát. A harmadik helyről a szintén orosz, 2015-ben világ- és Európa-bajnok Elizaveta Tuktamysheva várja a pénteki szabadkorcsolyázást.
A nyitónap 18.30-tól a párosok rövidprogramjával folytatódik, amelyben a kvótaszerzésre legesélyesebb Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk képviseli a magyar színeket. A délutáni programban a magyar párost is láthatják az Eurosport 1-en!
Eredmények, női rövidprogram:
1. Anna Shcherbakova (orosz) 81,00 pont2. Rika Kihira (japán) 79,083. Elizaveta Tuktamysheva (orosz) 78,86...30. Láng Júlia 54,20
MTI
Mûkorcsolya
Egy műkorcsolyázó két élete – a visszavonulás helyett jött az újratervezés és a siker
21/11/2022 - 20:56
NHK Trophy
A világbajnok elkényeztette a hazai közönséget, mégsem volt elégedett a győztes kűrjével
19/11/2022 - 21:15