Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Láng Júlia bemutathatja a kűrjét az Eb-n, óriási küzdelem várható a dobogós helyekért a döntőben

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/01/2023 - 11:30 GMT+1

Láng Júlia a 23. helyen végzett a csütörtöki rövidprogramban a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon, így a szombati kűrben is jégre léphet. Szombaton a nőknél és a jégtáncosoknál is Európa-bajnokot avatnak, az ő kűrjeiket 17:30-tól lehet követni élőben az Eurosporton, náluk magyar színekben az Ignateva Mariia/Szemko Danijil Leonyidovics kettős indul.

Láng Júlia rövidprogramja a finnországi Európa-bajnokságról

Némileg meglepetésre a világbajnokság hatodik helyezettje, a georgiai Anastasiia Gubanova áll az élen a rövidprogramok után, utána vb ezüstérmes Loena Hendrickx és a svájci Kimmy Repond következik.
A verseny előtt a legnagyobb favoritnak egyértelműen Hendrickx számított, most mégis kétpontos hátrányban van a grúz lány mögött, a harmadik helyen álló svájci lány pedig teljesen új a mezőnyben, egy junior világbajnoki hetedik helye van eddig mindösszesen. Nem kell jósnak leni ahhoz, hogy le merjük írni: izgalmasnak ígérkezik a verseny hátralévő része.
Gubanova előadását imádta a közönség a finnországi helyszínen, az "Istanbul Wedding" és a "Historiette No. 5" című számokra korcsolyázva 69,81 ponttal megjavította az egyéni legjobbját a rövidprogramban.
"Nem volt ideális, de mindent megcsináltam, és élveztem a korcsolyázást" - mondta Gubanova.
"El kell felejtenem a rövidprogramot, és hideg fejjel kell nekivágnom a kűrnek - és csak csinálni, amit kell."
picture

Anastasiia Gubanova of Georgiacompetes in the Women's Short Program during the ISU European Figure Skating Championships at Espoo Metro Areena on January 26, 2023 in Espoo, Finland

Fotó: Getty Images

Hendrickx a "Mi Gente" és a "Si Mama" című dalok egyvelegére egy latin stílusú programmal érkezett, ami tele volt nehéz elemekkel. A Grand Prix-döntő bronzérmese azonban nem korcsolyázott olyan jól, mint várni lehetett, a háromfordulatos Lutzát alulforgatta, amiből végül csak dupla lett, többek között ezért is csak 67,85 pontot kapott, ami jócskán elmarad az egyéni csúcsától (76.25).
"Csalódott vagyok a mai korcsolyázásom miatt. Nem volt tökéletes, és elkövettem egy nagyon nagy hibát. Tudom, hogy sokkal jobbra is képes vagyok, és ebben a szezonban mutattam néhány nagyon jó rövidprogramot. Itt egyszerűen nem jött össze" - mondta a többszörös belga bajnok.
"Azt hiszem, sírni fogok a szállodában, aztán holnap tiszta lappal indulok."
picture

Loena Hendrickx | Figure Skating Women | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

A harmadik helyen álló svájci Repond élete első Európa-bajnokságán versenyez, de ehhez képest meglepően magabiztosnak tűnt, és egy (kissé alulforgatott) tripla Lutz-tripla toeloop kombinációt, egy dupla Axelt és egy tripla flipet is letett a jégre. A 16 éves versenyző a 63,83 pontjával beállította a saját csúcsát.
"Ez az első Európa-bajnokságom, és már régóta arról álmodtam, hogy egyszer itt leszek. Próbáltam nem támasztani túl nagy elvárásokat magam felé, csak a legjobbamat akartam nyújtani" - mondta a svájci lány. "A harmadik hely nagyon nagy dolog számomra, és nagyon boldog vagyok".
Olga Mikutina (Ausztria) 62,78 ponttal a negyedik helyen áll, karnyújtásnyira a dobogótól, mögötte Ekaterina Kurakova (Lengyelország) és Nina Pinzarrone (Belgium) következik, még mind 60 pont fölötti eredménnyel. Mivel a pontkülönbség ilyen kicsi a harmadik és hetedik helyen álló korcsolyázók között, akár teljesen fel is borulhat a sorrend a kűrökben.
picture

Láng Júlia a műkorcsolya Európa-bajnokság rövidprogramjában.

Fotó: AFP

A női mezőnyben egy magyar lány indult Láng Júlia személyében. A 19 éves korcsolyázó a harmadik csoportban mutathatta be programját, amelyre 46,33 pontot kapott, és a 29 fős mezőnyben ezzel befért a legjobb 24-be, így ő is továbbjutott a kűrökbe. Láng először indul Eb-n, a 2021-es világbajnokságon a 30., míg a tavalyin a 31. helyen zárt.
picture

Láng Júlia rövidprogramja a finnországi Európa-bajnokságról

A műkorcsolya Európa-bajnokság teljes programját élőben lehet követni az eurosport.hu-n, szombaton 17:30-tól az Eurosport 2-n élőben megmutatjuk a jégtánc kűröket (valamint eegyből utána a női versenyt is, felvételről). Láng Júlia az első csoportban mutatja be majd a kűrjét.
Forrás: ISU.org
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés