Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepetésdobogó: A férfiaknál csak egy Eb-érem került az oroszokhoz, igaz, épp az arany

MTI

Frissítve 14/01/2022 - 22:08 GMT+1

Mark Kondratiuk nyerte a férfiak versenyét pénteken a tallinni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. Elmaradt az orosz söprés.

A 18 éves Eb-újonc hozta el az oroszoknak az aranyérmet

Műkorcsolya Eb - Új győztes a férfiaknál

A szerdai rövidprogram után úgy tűnt, hogy akár a dobogó mindhárom fokára orosz versenyző állhat, mert bár a triót kevesebb, mint egy pont választotta el egymástól, a többi rivális jócskán lemaradva követte őket.
A kűr aztán felborított mindent, mert a fordított sorrendben jégre lépő indulók közül a rövidprogram után harmadik Evgeny Semenenko nagyon elrontotta a szabadkorcsolyázását, így nem tudta átvenni a vezetést sem, az olasz Daniel Grassl érme már biztos volt. Az első kontinensviadalán szereplő Mark Kondratiuk azonban nem hibázott, így nagy teher hárult az éllovas Andrey Mozalevre, aki ezt nem bírta el. Ő is sokat rontott, ezért a kűrben csak a hatodik legmagasabb pontszámot kapta, amivel a negyedik helyre csúszott vissza. A bronzérem nagy meglepetésre a lett Deniss Vasiljevsé lett, aki 2018-ban egyszer már közel volt a dobogóhoz, de akkor éppen lecsúszott róla.
A mezőny magyar indulója, Csernoch András 32. lett a rövidprogramban, így a legjobb 24-et felvonultató kűrben már nem lépett jégre.
Szombaton jégtánccal és a női kűrrel zárul az Eb versenyprogramja, a gálára vasárnap kerül sor.
Eredmények, férfiak, Európa-bajnok:
  • 1. Mark Kondratiuk (Oroszország) 286,56 pont
  • 2. Daniel Grassl (Olaszország) 274,48
  • 3. Deniss Vasiljevs (Lettország) 272,08
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés