A nőknél sem kell másra számítanunk szerencsére. Az mondjuk igaz, hogy az izgalmaknak csak jót tett az, hogy most már nem olyan egyértelmű a bajnok személye, mint volt pár hónapja. A grand prix döntő előtt ugyanis úgy tűnt, Evgenia Medvedeva magánszáma lesz az aranyéremért való korcsolyázás. Azonban a sors másképp hozta: a felnőttek között két éve bemutatkozott, és azóta veretlen oroszt az Európa-bajnokságon épp honfitársnője és edzéstársa, Alina Zagitova verte meg.

Az eddigi küzdelmek kimagasló csatákat és emlékezetes pillanatokat hoztak, kivétel nélkül.

Fotó: Getty Images

Igaz, Medvedeva felkészülését nem várt sérülés akadályozta: a lábában egy fáradásos törés vagy inkább repedés miatt heteket kellett decemberben kihagynia. Ezután január végén második lett, ami ismerve versenyzői habitusát, csak felpaprikázta az olimpiára.
Mûkorcsolya
Visszavonult az olimpiai bajnok páros
04/05/2021 13:07
Eddig is mindig 100%-ot nyújtott, most azonban ennél is többre számíthatunk tőle. Ellenfelei között a honfitárs Zagitován kívül a dobogóra sokan pályáznak. Leginkább a bronzérem a realitás, de erre bejelentkezett a szinte már legenda Carolina Kostner, a tavalyi kanadai vb érmes duó mellett: Kaetlyn Osmond és Gabrielle Daleman is odaérhet. Nem szabad viszont megfeledkeznünk a harmadik oroszról, aki nem indult a csapatversenyen, míg a másik két orosz igen: Maria Sotskova is szeretne bizonyítani.

Carolina Kostner

Fotó: Getty Images

Akiket pedig soha nem szabad kihagyni a sorból, ha műkorcsolyáról van szó: a japánoktól Satoko Miyaharával és Kaori Sakamotoval is számolni kell. A női versenynek az is a különlegessége, hogy ebben az egy számban van magyar induló az olimpián, Tóth Ivett személyében. A tavalyi Európa-bajnoki 8.helyezett szezonja nem kezdődött biztatóan: egy komoly lábtörés hátráltatta, az amúgy sem egyszerű felkészülését. Ivett idénre új edzővel, külföldön készült, így sok minden nehezítette a dolgát. Az idei kontinens viadalon azonban már magára találva végzett a 13.helyen, ami biztató előjel az olimpia előtt.
World Championships
Műkorcsolya: Nathan Chen kűrje
16/04/2021 11:32
World Championships
Műkorcsolya, Oszaka: Anastasia Mishina Alexandr
16/04/2021 07:22