A címvédő sisakkamerája rögzítette a teljes menetet, benne a hatalmas bukást is.
Ahogy arról beszámoltunk, a kétszeres világbajnok és címvédő a vasárnapi UCI Hegyikerékpáros Downhill Világbajnokság férfi elit döntőjében a pálya egyik ártatlannak tűnő pontján, óriási tempónál esett. Kisebbfajta csoda, hogy megúszta sérülés nélkül, de persze eltartott néhány másodpercig, amíg rendezte sorait.
Becsületére legyen mondva, hogy így is befejezte a menetet. Hogy pontosan mi okozta a bukást, nem tudni, de a felvétel alapján valószínű, hogy a pedálja akadhatott be egy kiálló gyökérbe.
Mountain Bike
MTB-vb: Francia győzelem a nők downhill-versenyében
29/08/2021 12:52
Athertonnak egyébként 1,8 másodperc hátránya volt az első ellenőrző pontnál, amit lett volna még ideje ledolgozni a pálya további részén. A videón kiválóan látszik, mennyire hajmeresztően meredek volt a pálya alsó fele, ahol egy hozzá hasonló, technikás rider előnyt kovácsolhatott a mezőnnyel szemben.
Atherton nyilvánvalóan csalódott volt a bukás miatt, de bosszúságát mérsékelte, hogy a húga, Rachel a női versenyben megszerezte harmadik világbajnoki címét:
“Nagyon mérges vagyok, de a világbajnokság ilyen, mindent vagy semmit. Ez ma Rach napja, nagyon örülök a sikerének.”
Jöjjön tehát a videó, amiből azért némi fogalmat alkothatunk, milyen fizikumot, koncentrációt és kerékpár-kezelési képességet igényel a lejtőzés.
Mountain Bike
Hegyikerékpáros vb: Történelmi brit aranyérem a nőknél
28/08/2021 13:02
Mountain Bike
Két svájci a dobogón, Lars Forster az Európa-bajnok
15/08/2021 16:14