Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bruce Springsteen lánya a tokiói olimpián próbál majd dicsőséges napokat szerezni

Takács Márton

Frissítve 09/07/2021 - 17:49 GMT+2

A könnyűzene történetének egyik legnagyobb alakja, a korszakos zseni, Bruce Springsteen a nyáron még Broadway-előadásai között is szünetet tart, amíg lánya, Jessica Springsteen a tokiói olimpián versenyez majd az amerikai díjugrató csapat tagjaként.

Jessica Springsteen elszántan készül a tokiói olimpiára

Fotó: AFP

Bruce Springsteen és Patti Scialfa régóta a lovak szerelmesei.

Vannak, akik futásra születtek. Mások pedig lovaglásra.
Jessica Springsteen, a bajnok lovas történetesen a rock and roll egyik legnagyobb alakja, a Főnök, Bruce Springsteen lánya, aki ott lesz a tokiói olimpián. Az amerikai szövetség hétfőn jelentette be, hogy Springsteen egyike lesz annak a négy sportolónak, akik a lovas díjugrató csapatot alkotják az ebben a hónapban kezdődő tokiói olimpián.
Tokió lesz a remény és az álmok földje Jessica Springsteen számára.
A 29 éves Jessica Springsteen a világranglista 27. helyén áll, és a 12 éves Don Juan van de Donkhoeve nevű belga melegvérű ménjével fog versenyezni. Ez lesz az első olimpiája.
Springsteen a héten osztotta meg a hírt az Instagramon, egy fotót posztolt magáról verseny közben, és a képaláíráshoz azt írta: "Erről álmodtam, mióta az eszemet tudom! Végtelen hála a csapatomnak, a barátaimnak és a családomnak, hogy segítettek ezt valóra váltani. Ott vagyunk Tokióban!!!"
picture

Jessica Springsteen

Fotó: Getty Images

Az év elején arról beszélt, hogy a sportágban szeretne nagyot alkotni:
"Mindig is az volt az álmom, hogy az Egyesült Államokat képviselhessem a bajnokságokon, így mindenképpen ezen dolgozom. Úgy érzem, hogy most egy nagyon jó csapatunk van, a lovaink remekül ugranak, úgyhogy továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani."
Springsteen mellett a kétszeres olimpiai aranyérmes McLain Ward; Laura Kraut, aki kétszer volt olimpián, és 2008-ban csapatban aranyérmet nyert; és Kent Farrington, aki másodszor indul a játékokon, és aki a világranglista 5. helyén áll, lesz még az amerikai csapatban.
Springsteen, aki gyermekkora óta versenyszerűen lovagol, világszerte elismert lovas. Bár ez lesz az első alkalom, hogy olimpiai játékokon versenyez, a Sports Illustrated szerint a 2012-es londoni nyári olimpián az amerikai lovascsapat póttagja volt. Nem került be a 2016-os csapatba sem, amikor lova több hónapig lábproblémákkal küzdött.
Jessica Springsteen idén júliusban Tokióban próbál majd dicsőséges napokat szerezni.
Springsteen egy júniusi franciaországi versenyen érdemelte ki a helyét. A 29 éves versenyzőnek nem újdonság a siker a díjugratásban, évek óta az Egyesült Államok egyik legjobb lovasa ebben a kategóriában.
Ő az egyike a legendás zenész, Bruce Springsteen és felesége, az E Street Band tagja, Patti Scialfa három gyermekének, utóbbi kedden egy Instagram-posztban gratulált lányának. "Megvan az amerikai lovascsapat a tokiói olimpiára... - édes kislányom - örülök neked…" - írta.
picture

Jessica Springsteen Saint Tropez-ban

Fotó: Eurosport

A Springsteen család Jessica gyermekkorában pónikat tartott a Stone Hill Farmon, New Jerseyben. A Beacon Hill, a bajnokságok junior lovasait kitermelő istálló a szomszédban van. Itt lovagolt Jessica, amikor végigjárta az utat a ranglétrán, mielőtt a Grand Prix-kategóriába lépett volna, ahol 2010-ben kezdett el versenyezni. 2015-ben diplomázott az észak-karolinai Duke Egyetemen, és jelenleg teljes munkaidőben a nemzetközi díjugrató szakágban versenyez.
Bruce Springsteen és Patti Scialfa régóta a lovak szerelmesei: "Patti és én több mint 20 éve foglalkozunk a lovak világával, mivel Jess ötéves korában kezdett lovagolni." mondta egyszer a Főnök. "Életünket mélyen gazdagította a lovas világba való bekapcsolódásunk. Végignézhettem, ahogy a lányom egy jellemes és kiváló fiatal nővé cseperedik. Évről évre láthattam a világ legjobbjait versenyezni, és tudom, hogy ez mibe kerül."
Patti hozzátette: "Az ország lovassportolóinak segítése és az amerikai lovascsapatok támogatása családi üggyé vált számunkra."
picture

Bruce Springsteen, Jessica Springsteen és Patti Scialfa

Fotó: AFP

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a rocklegenda egy dedikált Harley Davidson motorkerékpárt, valamint Fender gitárját árverezte el még tavaly év elején, hogy ezzel is hozzájáruljon a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra utazó amerikai lovascsapatok támogatásához.
Elsöprő erejű memoárjában, amely magyarul Amerikában születtem címmel jelent meg 2017-ben (az angol eredeti az egyik legfontosabb lemezének címét viseli: Born to Run), Bruce Springsteen így ír lányáról:
"Jess négyéves, amikor Pattel elmegyünk megnézni egy helyi farmot Middletownban, a Navesink River Roadon. A kis tisztáson békésen legelészik egy ló.
- Odamehetek? – kérdi Jess.
A tulajdonos megengedi, hogy átmásszunk a kerítésen, és odamenjünk a lóhoz a térdig érő fűben. Jess becsukja a szemét, és kis tenyerét odaszorítja a ló horpaszához. Úgy áll ott, mintha meditálna… vagy imádkozik?
- Felülhetek?
A tulaj bólint, én pedig felemelem az állat csupasz hátára, ahol csendesen elüldögél. Azóta huszonöt év telt el úgy, hogy nemegyszer reggel fél hatkor felkelt; számtalan istállóban megfordult; több száz lónak simogatta meg a lábát, a fejét vagy a sörényét; több ezer kilométert lovagolt északnyugaton és Európában. Kiváló lovas lett és az is marad. A tudását nemzetközi szinten is elismerik. Fittyet hány a gravitációnak; másfél méteres akadályokon repíti át a féltonnás állatokat… született tehetség. Nem is emlékszik olyan időre, hogy ne lovagolt volna.
picture

Egy lenyűgöző fotó Jessicáról és a lováról

Fotó: AFP

Pattivel egy szombat délelőtt elvisszük az ötéves Jesst Meadowlandsbe, az E Street Band sok-sok sikerének egyik helyszínére. Aznap lovasbemutató van, ahol életében először a kislányunk is versenyez.
- Jess, ha odaérünk - szólalok meg -, és te nem akarod…
Amint megérkezünk, gyorsan belebújik lovaglóruhájába, és elindul. Itt egy elegáns kislány az aréna közepén álló betonemelvény mellett, amelyen sok győzedelmes estén csináltuk már a hangulatot többtonnányi rock ’n’ rollos felszerelésünkkel. Felültetem a pónija hátára. Tömve van a nézőtér. Az összes reflektor rá irányul. Itt, a színpad előtt a koncertjeinken a rajongóink szoktak tombolni, de most húsz centiméter vastag fűrészporral szórták be.
- Te jössz, Jess – súgom oda.
Nem nekem szól az ujjongás, és életemben először látom ilyennek az arcát. Pattivel hátramegyünk, és hallgatjuk, ahogyan a Springsteen név (Jessica Springsteené) visszhangzik a második otthonunk körül felállított hangszórókból. A feleségemmel kéz a kézben hallgatjuk a dobpergést. Jess a lovaglóverseny első versenyzője. Hatodik helyen végez; kap érte egy zöld szalagot. A hazaút csendes, csak ő mormog magában valamit, még mindig a lovaglóruhájában. Mondjuk neki, hogy nagyon jó volt, és nagyon büszkék vagyunk rá, de egy szót sem szól. Aztán hirtelen két gyors kérdés hangzik el a hátsó ülés csendjéből:
- Hogy hívták azt a lányt, aki győzött? Mit csinált azért, hogy győzzön?"
picture

Jessica Springsteen az Eiffel-torony árnyékában

Fotó: AFP

A tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, ahová nem engednek majd be nézőket. A lovas versenyek augusztus 2. és 7. között zajlanak majd. Érdemes megjegyezni, hogy a Broadwayn fellépő édesapja július 17. és augusztus 17. között egy hónapos szünetet tart a Springsteen on Broadway című előadások között, amelyért 2018 nyarán speciális Tony-díjat kapott.
A színházi produkciót felölelő 2 óra 4 perces koncertfilmet egyébként megnézhetjük a Netflixen. És ha már itt tartunk, az HBO GO-n pedig Western Stars c., világsikert arató szólóalbumának filmes változatát tekinthetjük meg, mindkettő óriási élmény!

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés