A svéd támadó nem zárta ki, hogy visszatérne az Egyesült Államokba, azonban ha így is dönt, azt egyedi módon készül megtenni.
Kivételesen termékeny korát éljük manapság a világ labdarúgásának, hiszen klasszisjátékosok sora kápráztatja el a világ futballszerelmeseinek millióit hétről-hétre. Jellemző a bő merítésre, hogy például a Bajnokok Ligájában, valamint a topligákban úgy láthatunk kivételes klasszisokat jóformán minden hétvégén, hogy az elmúlt évtized két legnagyobb formátumú játékosa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, korábbi önmagához képest egy lépéssel a közvetlen rivaldafény mögött van jelenleg. Az argentin klasszis ugyan francia bajnok lett a PSG-vel, a keserű BL-búcsú miatt azonban aligha lehet elégedett, portugál kollégáját pedig gyenge formát mutató csapata tartja tisztes távolban a Premier League-, valamint a Bajnokok Ligája megnyerésétől.
Mindenképpen a klasszisok sorába tartozik a svéd válogatottsági és gólrekorder, Zlatan Ibrahimovic is, aki eseményekben gazdag pályafutása alatt több országban is bajnok és gólkirály tudott lenni. Ibra ráadásul hangzatos nyilatkozatokkal is igyekszik építeni saját nimbuszát, ami az utóbbi években jónéhány szállóigévé avanzsáló kijelentésre ragadtatta. Elég csak felidézni a John Carew képességeit ecsetelő nyilatkozatát (amit a norvég csatár meg tud csinálni a labdával, arra ő egy naranccsal is képes lenne), vagy épp például azt a videót, amelyen a PSG játékosaként utasítja csapattársait arra, hogy hallgassanak, miközben újságírók hada kíséretében érkeznek meg egy francia bajnoki helyszínére.
Serie A TIM
Ibrahimovic asztalt borogatva mondott nagy győzelmi beszédet
20 ÓRÁJA
A svéd csatárt jelenlegi szerződése a szezon végéig köti az AC Milanhoz, mivel pedig hosszabbításról eddig nem számoltak be a felek, jókora bizonytalanság övezi Ibra jövőjét. Az biztosnak tűnik, hogy a visszavonulás még a 41. életévének betöltése felé közeledve sem szerepel a labdarúgó tervei között, némi hezitálás ugyanakkor még egy akkora önbizalombombával rendelkező játékos esetében is érezhető, mint amilyen ő:
“Jelenleg úgy érzem, hogy nagyon közel vagyok a gólvonalhoz, és ez egy kicsit megijeszt. Ugyanakkor nem gondolkodom még a visszavonuláson, az ugyanis elvonná a figyelmemet a játékról, úgy pedig nem tudnék segíteni a csapatomnak.”
https://i.eurosport.com/2022/05/07/3368106.jpg
Aggodalomra azonban semmi ok, Ibrahimovic ugyanis máris előretekint, mindezt természetesen a maga sajátos módján. Felmerült ugyanis, hogy amennyiben a Serie A bajnoki címéért jelenleg is küzdő AC Milan nem ajánl új megállapodást a csatárnak a szezon végén, akkor esetleg Ibra az MLS felé vehetné az irányt. Mint ismert, két szezon erejéig a svéd klasszis már játszott az amerikai bajnokságban, ahol a Los Angeles Galaxy színeiben 58 mérkőzésen 53 gólt lőve tette le a névjegyét. A futballistát kérdező ESPN azonban nem a Galaxy-ba való visszatérésről, hanem a David Beckham által tulajdonolt Inter Miamihoz való csatlakozásról kérdezte.
https://i.eurosport.com/2022/05/07/3368107.jpg
Az MLS-hez 2021-ben csatlakozó floridai csapat angol világsztár tulajdonosa miatt megelehetősen erős felhajtóerővel bír, korábban szó volt róla, hogy adott esetben akár Lionel Messi is ott köthet ki valamikor. Ibra esetleges szerződtetése azért is adja magát, hiszen a páros, habár csak egy félszezon erejéig, mégiscsak együtt volt a PSG játékosa, másrészt pedig markeking szempontból nehéz lenne jobbat találni a ligában egy Beckham-Ibrahimovic kombinációnál.
Habár az egységben az erő jelszóval minden bizonnyal a nagy Zlatan is tisztában van, jól tudjuk, hogy saját erejét és képességeit azért még mindig sokkal magasabbra helyezi másokénál. A Miamihoz való esetleges csatlakozásával kapcsolatban adott válaszában sem hazudtolta meg önmagát:
“Ha visszamegyek Amerikába, talán a saját csapatomban teszem meg. Bárhol is játszom, ott én vagyok a főnök, ez nem változott semmit.”
https://i.eurosport.com/2022/05/07/3368108.jpg
Amerikai tapasztalataival kapcsolatban pozitívan vélekedett, az európaival szemben teljesen más futballkultúrát képviselő MLS-ben is meg tudta találni a számításait. Mint elmondta, az USA-ban azzal, hogy kidomborodik a sport show jellege, méginkább felértékelődnek az egyéni erősségek, ez pedig nagyon fekszik neki:
“Sok olyan sportolót látok, akik mögött egy nagy stáb dolgozik azon, hogy megfelelő kép alakuljon ki róla a közvéleményben. Szerintem a legjobb képet az nyújtja, ha magadat adod. Nem szeretnék szerepet játszani, mert annak egyszer vége szakad. Magamat adom, realista vagyok, tudom például, hogy ha nem futballoznék, most biztosan nem készülne velem ez az interjú.”
Az AC Milan 35 fordulót követően a Serie A második helyén áll, egy ponttal lemaradva (és egy mérkőzéssel kevesebb játszva) a városi rivális és bajnoki címvédő Interrel szemben. A hátralévő fordulókban ugyanakkor a piros-feketék dolga ígérkezik nehezebbnek, a tizenegyedik Sassuolo kivételével ugyanis kizárólag a tabella első felében tanyázó csapatokkal kell meccselnie, míg az Inter kivétel nélkül a TOP 10-en kívüli ellenfelekkel találkozik. Ebben a kiélezett versenyben aranyat érhet az Ibrahimovic képviselte rutin, egy bajnoki címmel a zsebében pedig adott esetben nyugodtan vehetné az irányt az Egyesült Államok felé.
Forrás: goal.com
Labdarúgás
SAJTÓHÍR: KYLIAN MBAPPÉ MARAD PÁRIZSBAN
21/05/2022 15:04
Labdarúgás
Haaland csak az első lépés, több sztárcsatár klubot válthat ezen a nyáron
14/05/2022 14:18