Luca, Zinédine Zidane fia jelenleg a Rayo Vallecano futballistája. A 22 éves spanyol-francia kapusnak elsődleges célja visszatérni majd a madridiakhoz, de ha ez nem jön össze, az Olympique Marseille-hez is szívesen szerződne, és minden vágya Franciaország válogatottjában szerepelni. Ez azonban nem sikerülhet szerinte a mindennapos kemény munka nélkül.

A Rayóval kapcsolatos céljairól azt mondta: a legfontosabb, hogy visszajussanak a Primera Divisiónba.
„Nyolc meccset játszottam csak itt eddig, a Racing Santandernél azért több percem volt, de elégedett vagyok és élvezem az itteni munkát. Persze egy futballistának mindig az lebeg a szeme előtt, hogy minél többet lépjen pályára.”
Labdarúgás
Dzsudzsákék bajnokként jutottak fel az NB1-be, a Vasas lemaradt
8 ÓRA
Luca Zidane büszke a vezetéknevére, de tudja a súlyát is a jelentőségének.
Persze vannak előítéletek a nevem miatt, akárhova megyek, de már megszoktam, hogy mindenki azt gondolja, csak édesapám miatt vagyok ott, ahol. Rossz szemmel néznek rám sok helyen.
„A Rayonál is ezzel fogadtak, de aztán látták, hogy dolgos ember vagyok, alázatos és aztán végülis ezáltal ismertek meg. ”

Zinédine Zidane és Luca Zidane

Fotó: Getty Images

A kezdetekről úgy emlékezett vissza, ahogy sokakat, őt is egy véletlen vitte a kapuba, aztán ott is ragadt.
Tetszett, így hát maradtam. Szép emlékek ezek.
Arról, hogy volt-e példaképe, elárulta: nem volt kimondottan idolja, de Iker Casillasra mindig is felnézett.
„Volt szerencsém beszélni vele, mikor egy edzésre felhívtak a nagycsapathoz az utánpótlásból. Azonnal befogadott az öltözőbe, nagyon jó ember.”
Természetesen Luca legnagyobb célja visszatérni a Madridhoz, de az Olympique Marseille-jel sem lenne elégedetlen. Emellett a francia válogatottban való szereplés is nagy álma.
via Onda Cero
Premier League
A kapus fejelt gólt a 95. percben, fordított a Liverpool
10 ÓRA
Labdarúgás
Tízéves szünet után védhetett ismét PL-meccsen a veterán angol kapus
18 ÓRA