Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rio is megvehette az olimpiarendezést

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/03/2017 - 12:49 GMT+1

Egy francia napilap szerint a brazilok 1.5 millió dollárt fizettek a rendezésért.

Fotó: Eurosport

A Le Monde című francia lap szerint 1.5 millió dollár kenőpénz csúszott át a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik befolyásos tagjának zsebébe egy brazil üzletembertől, ennek is köszönhető, hogy a dél-amerikai város pályázata nyert.
A riói játékok szóvivője persze egyből tagadta a vádakat, de azért a NOB etikai bizottsága vizsgálja az ügyet. A lap értesülései szerint a megvesztegetett személy Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai-szövetség akkori elnökének a fia volt. Papa Massata Diackot korábban korrupció miatt örökös eltiltással sújtotta az IAAF, szóval azt nem lehet mondani, hogy olyan lehetetlen a dolog, főleg, hogy az apuka is őrizetben van - ellene pénzmosás és korrupció a vád.
"Rio megválasztása tiszta volt. Nagy többséggel, 66:32 arányban nyertük el a rendezés jogát – ez is mutatja, hogy nincs ok a kételkedésre. Minden nyitott volt a pályázási folyamat során. A tanulmány, a kommunikáció, minden" – mondta Mario Andrada, a játékok szóvivője.
A NOB jelezte, mindenben maximálisan együttműködik a nyomozóhatóságokkal.
A tavaly nyári ötkarikás játékok nem voltak mentesek a korrupciós botrányoktól, az egész politikai elit benne volt. A riói olimpia teljes pénzügyi csődnek bizonyult, folyamatos volt a tiltakozás a játékok ellen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés