Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sima győzelem Andorra ellen

Eurosport
Eurosport

Frissítve 02/04/2021 - 18:46 GMT+2

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Kleinheisler László az Andorra-Magyarország vb-selejtezőn

Fotó: AFP

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójának szerdai játéknapján.

A magyarok, akik immár kilenc tétmérkőzés óta veretlenek, az első félidő hosszabbításában Fiola Attila fejesével szereztek vezetést, a második játékrész elején pedig Gazdag Dániel és Kleinheisler László találata eldöntötte az összecsapást. Az utolsó magyar gólt Nego Loic szerezte a 90. percben, a végeredményt pedig a hosszabbításban Marc Pujol állította be büntetőből.
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat.
Európai vb-selejtezők, I csoport, 3. forduló:
Andorra-Magyarország 1-4 (0-1)
Andorra La Vella, 300 néző, v.: Vilhjalmur Thorarinsson (izlandi)
gólszerzők: Pujol (93., tizenegyesből), illetve Fiola (45+2.), Gazdag (52.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)
sárga lap: San Nicolas (15.), Jimenez (36.), Vales (73.), Pujol (83.), illetve Nagy (34.), Hangya (88.)

Az angol labdarúgó-válogatott pedig 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a magyar érdekeltségű csoportjának harmadik fordulójában.

A szigetországiak büntetőből kerültek előnybe, a lengyelek a második félidőben egyenlítettek, a három pontot eldöntő találatot pedig Harry Maguire szerezte a 85. percben. Anglia így százszázalékosan vezeti a hatost a hétpontos magyarok előtt.
A csoport harmadik mérkőzésén az albánok kétgólos győzelmet arattak San Marinóban, a vendégek második találatát a ferencvárosi Myrto Uzuni szerezte.
picture

England gewann knapp gegen Polen

Fotó: Getty Images

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.
Anglia-Lengyelország 2-1 (1-0)
gólszerzők: Kane (19., tizenegyesből), Maguire (85.), illetve Moder (58.)
San Marino-Albánia 0-2 (0-0)
g.: Manaj (63.), Uzuni (85.)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés